DÜNYA KUPASI

2014 FIFA Dünya Kupası maçlarının başlama vuruşunu kim yapacak?

2014 FIFA Dünya Kupası maçlarının başlama vuruşunu, bedensel engelli bir gencin yapması bekleniyor.

2014 FIFA Dünya Kupası maçlarının başlama vuruşunu kim yapacak?
Brezilya'da bu yaz düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası maçlarının başlama vuruşunu, bedensel engelli bir gencin yapması bekleniyor. 
 
Washington Post'un haberine göre, bedensel engelli bir futbolseverin, "The Walk Again Project" (Yeniden Yürüme Projesi) kapsamında geliştirilen ve felçli olan iskelet sistemini, beyine yolladığı sinyallerle harekete geçiren mekanik bir vücut protezi yardımıyla Dünya Kupası'nın temsili başlama vuruşunu yapması planlanıyor.

Projenin detayları çerçevesinde yapılan açıklamada, tekerlekli sandalye ile saha içerisine giren bedensel engelli gencin, ayağa kalkıp başlama vuruşu noktasına doğru yürüyerek temsili vuruşu yapacağı belirtildi.

ABD, Almanya, İsviçre ve Brezilya'daki üniversitelerde yapılan çalışmalar doğrultusunda, uluslararası işbirliğiyle yürütülen "The Walk Again Project", bedensel engellilere yürüme imkanı tanıyabilmesi itibarıyla büyük önem taşıyor.

Brezilyalı bilim adamı Miguel Nicolelis öncülüğünde başlatılan projenin, 2014 Dünya Kupası'nın 12 Haziran'ndaki evsahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanacak açılış maçında, milyonlarca izleyenin gözleri önünde hayata geçirilmesi düşünülüyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER