SPOR MEDYASI

Acun Ilıcalı'dan hem yardım istedi hem aşağıladı!

TFF 1. Lig'in henüz bir yayıncısının bulunamaması herkesin dilinde. Adana Demirspor başkanının ünlü televizyoncudan yardım istemesi televizyon eleştirmenlerinin de gündemine girdi..

Acun Ilıcalı'dan hem yardım istedi hem aşağıladı!

Eski adı PTT 1. Lig olan TFF 1. Lig'deki naklen yayın krizinin hala çözülememesi ve sponsor bulunamaması bu ligde mücadele eden Adana Demirspor'un başkanı Sedat Sözlü'yü isyan ettirmişti.

Kendisine ait Twitter hesabından ilginç bir açıklama yapan Sözlü, sorunun çözüm adresi olarak ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'yı göstermişti.

Başkan Sözlü, büyük ilgi gören tweet'inde, "Acun bir el atsa PTT 1. Lig naklen yayın sorunu çözülür. Adam halı saha maçlarını bile 18 kamerayla yayınladı. Millet TV8'e razı yani!" ifadesini kullanmıştı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde "Böyle bir teklife Acun 'Evet' der mi?" sorusuna yanıt aradı.

Eyüboğlu, Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü'nün Acun Ilıcalı'ya yaptığı çağrının trajikomik olduğunu, hatta Başkan Sözlü'nün TV8 ve Ilıcalı'yı aşağıladığı görüşünde...

İşte Eyüboğlu'nun yazısından dikkat çeken bölümler:

REKLAM YASAKLARI YÜZÜNDEN MALİYETLERİ KARŞILAMAK İMKANSIZ

TFF 1. Lig başladı, ama kimse televizyonlardan izleyemiyor maçları. Şimdiye kadar maçları yayınlayan TRT, bu sefer hevesli değil. Çünkü yayınlar sırasında reklamlara getirilen yasaklar nedeniyle maçların 100 milyon TL'yi bulan maliyetini karşılamak olanaksız.

Elektrikten aldığı pay kesilince 120 milyon TL civarındaki gelirden olan TRT'nin yönetimi,

KANALLAR TALİP OLMAZ ÇÜNKÜ...

Acun Ilıcalı'ya flaş çağrı

1. Lig'e 100 milyon TL zararı göze alıp talip olmayınca gözler özel kanallara çevrildi.

RTÜK, reklam yasaklarını kaldırmadan özel kanalların 1. Lig'e talip olacağını sanmam. Kanalların gelir - gider dengesi, reytinge bağlı ve 1. Lig'de para kazandıracak maç sayısı sınırlı...

O yüzdendir ki sponsor bile bulunamadı.

BAŞKAN SÖZLÜ HEM YARDIM İSTİYOR HEM DE AŞAĞILIYOR

Hâl böyleyken Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü'nün Acun Ilıcalı'ya yaptığı çağrı trajikomik:

"Acun bu işe el atsa 1. Lig naklen yayın sorunu çözülür" diye başlayan Sözlü'nün son cümlesine bakar mısınız? "Adam halı saha maçlarını bile 18 kamerayla yayınladı. Millet TV8'e razı yani."

Hem yardım iste, hem kanalı aşağıla! Başkan, TV8'in, A Milli Takımı'mızın hazırlık maçlarının yayıncı kuruluşu olduğundan bihaber galiba?

Yorumlar