DÜNYA KUPASI

Almanya Meksika'ya mağlup oldu!

2018 Dünya Kupası'nda son şampiyonu Almanya, F Grubu ilk maçında Meksika'ya 1-0 mağlup oldu.

Almanya Meksika'ya mağlup oldu!

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda günün ikinci maçında son şampiyon Almanya ile Meksika kozlarını paylaştı. Luzhniki Stadı'nda oynanan maçı Meksika 1-0 kazandı.

Mücadelede Meksika'nın golünü 35. dakikada Hirving Lozano kaydetti. Öte yandan Meksika'da 39 yaşındaki Rafael Marquez 75. dakikada Guardado'nun yerine oyuna girdi ve 5 Dünya Kupası'nda oynayan 3. futbolcu oldu. Diğerler futbolcular ise Lothar Matthaus, Antonio Carbajal.

İLK 11'LER:

ALMANYA: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt, Kroos, Khedira, Müller, Mesut Özil, Draxler, Werner

MEKSİKA: Ochoa, Salcedo, Ayala, Héctor Moreno, Gallardo, Héctor Herrera, Guardado, Layun, Vela, Chicharito, Lozano

Rekabette Almanya üstünlüğü : İki takım arasındaki rekabette Almanya'nın büyük üstünlüğü bulunuyor. Almanya ile Meksika 5'i resmi, 6'sı özel 11 maça çıktı.

Bu karşılaşmaların 5'ini Almanya kazanırken, Meksika yalnızca 1 galibiyet alabildi. Beş karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Almanlar, 24 kez gol sevinci yaşarken, Meksika ise 10 gol attı.



İlk maç 1968'de : Almanya-Meksika rekabeti, ilk olarak 1968 yılında yaşandı. 50 yıllık rekabetin ilk mücadelesi, 22 Aralık'ta Meksika'nın başkenti Meksiko'da oynandı.Hazırlık maçı, başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Meksika'ya ağır darbe : Almanya-Meksika rekabetinin en unutulmaz maçı, Meksika'nın ev sahipliği yaptığı 1986 Dünya Kupası'nda yaşandı.

Ev sahibi Meksika, Paraguay, Belçika ve Irak'ın yer aldığı grubu 5 puanla lider bitirerek son 16 turuna kaldı. Almanya da o dönemde Batı Almanya olarak katıldığı turnuvada Danimarka, Uruguay ve İskoçya ile verdiği grup mücadelesini 2. sırada bitirerek bir üst tura yükseldi.

Son 16 turunda Meksika, Bulgaristan'ı, Almanya da Fas'ı eleyerek çeyrek finalde eşleşti.

Karl-Heinz Rummenigge ve Lothar Matthaus'lu Almanya ile Hugo Sanchez'in formasını giydiği Meksika arasındaki karşılaşmanın 90 dakikası ve uzatma bölümleri golsüz sona erdi. Penaltı atışlarında hata yapmayan Almanlar, ev sahibi Meksika'yı eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Fransa'yı eleyen Almanya, finalde ise Arjantin'e mağlup olmuştu.

Son maç Konfederasyon Kupası'nda : İki takım arasındaki rekabette son maç, geçen yılki Konfederasyon Kupası'nda oynandı.

Soçi'de 29 Haziran'da yapılan maçta Almanya, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Almanya 19, Meksika 16. Dünya Kupası'nda : Almanya ile Meksika, Dünya Kupası'na en çok katılan ülkeler arasında yer alıyor. Üst üste 19. turnuvasına katılacak Almanya, bugüne kadar yer aldığı 18 şampiyonada 106 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 66'sını kazanan, 20 beraberlik ve 20 yenilgi yaşayan Almanya, 224 gol attı, 121 gol yedi.

Almanya, dünya sıralamasında da zirvede bulunuyor. Meksika ise üst üste 16. Dünya Kupası'nda yer alıyor. Meksika, boy gösterdiği 15 turnuvada 53 maça çıktı, 14 galibiyet, 14 beraberlik ve 25 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 57 gol atan Meksika, kalesinde 92 gol gördü.

Yorumlar