ROPÖRTAJ

Arda Turan'dan Milli Takım eleştirisi

Milli Takım'ın ve İspanya'nın gözde ismi Arda Turan, Kanal Türk'e çarpıcı açıklamalarda yaptı.

Arda Turan'dan Milli Takım eleştirisi
Milli Takım'ın ve İspanya'nın gözde ismi Arda Turan Kanal Türk'e konuştu.  
 
Türkiye A Mill Takım'ın başladığı yeni dönemden kendi kariyerine dair uzun açıklamalar yapan gözde futbolcu, bilinmeyenleri anlattı.  
 
İşte Arda Turan'ın o röportajı:

Arda yepyeni dönem ve yepyeni bir başlangiç ve milli takımımız için yeni bir başlangiç ne diyeceksin nasıl bir dönem olacak ?

"Öncelikle bu yeni hazırlık döneminin hepimize hayirli olmasini diliyoruz tabi bir üzüntümüz içimizde tabiki var dünya kupasına gidemediğimiz için. Hayatta bunlar var öğrenmemiz gereken bir sürü şey var demek ki daha fazla çalışmalıyız, daha fazla işimize konsantre olmaliyiz inşallah yeni dönem herkese hayırlı olur. Daha keyifli ülkemize daha güzel ve keyifliheycanli maçlar izlettirebiliriz diye düşünüyorum inşallah da böyle olacak böyle olabilmesi için de elimizden geleni yapacağız."

Milli takım ikinci kez yine dünya kupasına gidemedi sen dünya kupasından mahrum kaldın, bununla ilgili neler söyleyeceksin?

"Zaten biz hep şunu söylüyoruz bizim takımımız turnuvalara gittiğinde hep renk katan oraların en önemli takımlarindan olan bir özelliğe sahibiz öyle bir yapımız var ama turnuvaya gidemeyince tabi hem kendim açisindan hem şahsim açisindan çok üzgünüm. Yani açıkçası benim kariyerim için kendim olarak çok önemli turnuvaya gidemediğimiz için üzgünüz ülkemizin hem dünya kupasinda hem avrupa şampiyonasında olmasi lazım. Turnuvatakımi olmamız lazim ama tabi olmayinca bir kaç birşey söylemekten başka birşey gelmiyor elden."

"HOCAMIZLA BİRÇOK ŞEY DEĞİŞECEK"

"Şimdi tabi ben buraya geldiğimde çok üst düzey oyuncular çok üst düzey jenerasyon vardı onlarin arasiyla onlarla bazı şeyler paylaşmak benim hayat olarak da avantajıma oldu ama şimdi tabi yıllar geçiyor çabuk jenerasyonlar değişiyor buraya gelen bir sürü genç arkadaşlarımız oluyor bende konum gereği takımin kaptanı olmak zorunda kaldım ama şöyle bir durum var ki tabiki bu bizim için onurdur. Ama arkadaşlarimizin buraya geldikleri zaman buraları en iyi şekilde değerlendirmeleri lazım milli takım her şeyin üstünde bir takımdır ve çok daha iyi konsantre olmaları gerektiğini düşünüyorum."

"Son yıllarda milli takım birazcık daha kolay ulaşılabilir, 2-3 maçlik 4 maçlik performanslardan sonra ulaşılabilir bir yer olmaya başladı. Bu yeni dönemde hocayla beraber değişeceğini düşünüyorum ve bu konuda kendim de dahil olmak üzere arkadaşlarim da dahil herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin buraya çok iyikonsantre olup buralarin kiymetini bilmeliyiz çünkü bir sene sonra belki bir kamp sonra belki 2 ay sonra buralarda olmayabiliriz."

"Çünkü milli takım seçilmiş oyuncularin yeridir çünkü kimsenin burayla kontrati yok. O yüzden buranin gerçekten kiymetini bilmek lazim herşeyden önce ülkenin milli takımi formasini giyiyorsun ben hayatim boyunca bu bilinçle hareket ettim. Umarim bu bilinçle kendimde devam eder arkaşlarima da bunu aşılarım diye düşünüyorum."

Peki şuan ki havayı nasıl buluyorsun? Geçmişle kıyaslayınca ?

"Şu an çok daha iyi havamız var Romanya maçindan sonra hollanda maçina bu olayi getirmemiz 55 bin 60 bin kişiyi toparlayip ülkemize umutvermemiz güzel bir tepkiydi bize yakişan bir tepkiydi. Kaybedeceksek böyle kaybetmeliydik. Ama tabi birsürü eksiğimiz vardi hollanda maçinda ki hollanda maçinin analizini yaptiğimiz zaman da birsürü gol kaçirmişiz. Yani futbolda bahanelerin arkasina siğinilmaz ama o maçin çok daha farklı yöne gideceği pozisyonlar vardı."

"Önemli olan bizim bu tepkileri göstermemiz kolay kaybetmememiz hocamizin çok meşhur bir sözü var artik vazgeçtiğin zaman kaybedersin hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz sonuna kadar birşeyleri kovalamaliyiz diye düşünüyorum. Yani benim açikçasi milli takım seviyesinde bir futbolcunun diğer bir futbolcuya pek söyleyebileceği birşey yoktur yani burasi en üst seviyedeki en yetenekli oyuncularin yeridir. Herkes kendi sorumlulukbilincinde en iyisini ülkesine milli takımina vermesi lazim o yüzden herkesin bu bilinçte olmasi gerektiğini düşünüyorum yani söylemlerden çok davranişlara dökmek gerekir."

"DAHA FAZLA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM"

İspanya günleri nasıl geçiyor?

"İspanya çok güzel hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum çok mutluyum çok huzurluyum her şey yolunda. Ailem huzurlu sadece futbol düşünüyorum insanin keyif aldığı yerde olmasi ülkesini temsil edebilmesi kurduğu hayallerin peşinden koşabilmesi çok güzel bir şey ben de bunlari yapiyorum her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum."

"Ülkemi daha iyi temsil etmek için kendi kariyerimi daha ileri taşimak için daha fazla çalişiyorum bir çok eksiğim var çünkü rakiplerim dünyanin en iyioyunculari. En iyi oyuncularina karşı koyabilmek için her zaman daha fazla çalişmak zorundayım. Çünkü ben orada birazcık düşersem sonuçta Türk bir oyuncuyum geriye düşebilirim o yüzden hep hazir olup en iyi şekilde oynamalıyım diye düşünüyorum."

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Gittiğin için hiç pişmanlik duyduğun oldu mu?

"Asla çocukluktan beri hayalim ülkemi en iyi şekilde temsil etmekti. Sonuçta bir kaç kere de olsa Avrupa'nın en önemli seremonilerinde Türk bayrağını salladım. Hayatımdaki en özel anlardan birisiydi. Ben çocukluğumdan beri bu hayallerimin peşinden koşacağımı söyledim herkese ve kimseyi kandırmadım. Hala hayallerim var hala hayallerimin peşinden koşmayaçalışıyorum. Hayallerimi söylemiyorum; çünkü küçükken hayallerimi söylesem herkes gülerdi şimdi de hayallerimi söylesem herkes güler tabiki Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak istiyorum."

"Birçok hayalim var her zaman hayal kurmaya devam ediyorum ve bunlarin peşinden koşmak istiyorum ve bunlari yaparken ülkemi temsil etmek benim için en büyük onur ailem için de öyle olduğunu düşünüyorum."

Arda Turan günün birinde türkiyeye dönerse fenerbahçe formasi giyer mi?

"Böyle konulari bu konulari tekrardan açmak istemiyorum. Çünkü açtığım zaman insanlar kırılıyor yanlış anlıyor. Ben zaten gençken söyleyeceğimi söyledim . Ben Atletico Madrid'in sözleşmeli futbolcusuyum ve takımin başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmayı düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de hiç bir polemik konusunun içine girmek istemiyorum. Dediğim gibi giydiğim formanın sonuna kadar hakkini vermeye çalışan en iyisinivermeye çalışan bir futbolcuyum."

"FATİH HOCAYLA GÖRÜŞTÜK"

Sezon başinda Türkiye'ye gelmek istediğini yazdı gazeteciler senin ağzından çıktı mı?

"Fatih hocayla böyle bir kaç görüşmemiz olmuştu. Ama bunlar tabi o zamanda kaldi A.Madrid'le sözleşmemi uzattım ve çok mutluyum orada. Dediğim gibi bazen profesyonel ligde böyle konuşmalar böyle görüşmeler olabilir. İstemeler istenmeler bunlar doğal şeyler. Bu seviyedeki kulüpler veoyuncular için ama dediğim gibi sözleşme yeniledim ve Atletico'da çok mutluyum."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER