SPOR GÜNDEMİ

Arena zemini kökten halledilecek

Galatasaray, TT Arena zemininde yaşadığı problemi kökten çözecek bir çözüm yolu buldu.

Arena zemini kökten halledilecek
G.Saray Avrupa'da ve Türkiye'de başarıdan başarıya koşarken zemindeki sıkıntı ise sürekli baş ağrıtıyor.

Türk Telekom Arena'nın inşası sırasında güneşin aydınlatmasına yönelik bir programlama yapılmadığı için yaşanan sıkıntı, suni yollarla çözüme ulaştırılmaya çalışılmış ancak bir türlü istenilen sonuç alınamamıştı.

Sarı-kırmızılı kulüp, son çare olarak ise FIFA'nın da onay verdiği GrassMaster sistemine başvuruyor. Bu sisteme göre sahada zeminin kötü olduğu bölgelerde köke yerleştirilecek tohumlarla birlikte suni çim ile normal çim birlikte çıkarak düzelme sağlanıyor.

500 BİN EURO GİTTİ!

8 bin metrekare çim bulunan Arena'da güneşin tepedeyken aydınlattığı bölge 2 bin 700 metrekare. Güneşten yeterince yararlanamayan zemin için toplam 11 ışık bulunurken bunların 3'ü kısa süre önce getirtildi. Devre arasında yapılan ve yaklaşık 500 bin Euro'ya malolan zemin değiştirme operasyonu da yetersiz kalınca başlanan arayışların ardından GrassMaster sistemine geçilme kararı alındı.

Gençlerbirliği maçının ardından Kayseri deplasmanına gidilmesi ve 2 haftalık milli maç arasında başlatılan çalışmaların İstanbul BŞ ile Arena'da oynanacak karşılaşmada etkisini göstereceği öğrenildi.

Suni çimle doğal çimin birlikte çıkacağı sistemde suni çim de normaline sarılarak çıkıyor. Bunun futbolcular tarafından da fark edilmesinin mümkün olmadığı da öğrenilirken az çim çıkan yerlerde bu çalışmanın yapıldığı açıklandı.

Gece gündüz çalışan ekipler bu sistemi yerleştirmek için çalışırken saha da sürekli gübrelenip tohumlanıyor. Esas olarak gelecek sezona hazırlanan saha, U20 Dünya Kupası'na kadar da gözle görülür seviyede düzeltilmiş olacak.

Arsenal ve Liverpool da kullanıyor

GrassMaster sisteminin kullanıcıları arasında dünyanın önde gelen kulüpleri bulunuyor. İngiltere'nin efsane stadı Wembley başta olmak üzere Arsenal, Aston Villa, AZ Alkmaar, Feyenoord, Liverpool, Manchester City, Wolfsburg gibi ekipler de statlarında GrassMaster'ı kullanıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER