YEREL HABER

Atatürk yol koşusu yapıldı

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Muğla ve Bodrum'da ''Atatürk yol koşusu'' yapıldı.

Atatürk yol koşusu yapıldı

Muğla Düğerek Mahallesi eski yolda yapılan yarış, 1200 metre ile 5 bin metre arasında küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde bayan ve erkeklerde gerçekleştirildi.

Yarışlara katılan çocukların aileleri de yarış boyunca çocuklarının yaşadığı heyecana ortak oldu. Yarışlar sırasında rahatsızlanan ve baygınlık geçiren öğrencilere, yarışı takip eden ambulansta müdahale edildi. Yarışta istedikleri dereceyi alamayan öğrenciler göz yaşı döktü, aileleri ise çocuklarını teselli etmeye çalıştı.

Yarışlarda 1200 metre küçük kızlarda Esra Dikmentepe, 1500 metre küçük erkeklerde Ümit Güler, 2 bin metre yıldız kızlarda Gamze Korkut, 3 bin metre yıldız erkeklerde Serkan Kaya, 3 bin metre genç kızlarda Dilşah Kurt, 5 bin metre genç erkeklerde Mustafa Uğurçam Sarı, 5 bin metre veteranlarda ise İhsan Kayırtar birinci oldu.

-Bodrum-

Bodrum İçmeler ve Halikarnas mevkilerinde start alan ''Atatürk yol koşusu'' ise İskele Meydanı'nda sona erdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da izlediği koşu küçükler, yıldızlar, gençler, büyükler, veteran bayan ve veteran erkek kategorilerinde yapıldı.

Yarışlar sırasında bazı sporcular baygınlık geçirdi, fenalaşan öğrencilere ambulanslarda müdahale edildi.

Bodrum'daki yarışlarda küçük kızlar kategorisinde Nurşide Kalay, küçük erkekler kategorisinde Selçuk Barlas, yıldız kızlarda Zehra Oğuz, yıldız erkeklerde Cihan Ceylan, genç kızlarda Zelal Solmuş, genç erkeklerde Doğan Adsız, büyük erkekler kategorisinde ise Durmuş Ali Arıkan birinciliği kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere kupaları Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen törenle verildi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yarışlara Muğla ve Bodrum'dan 500 sporcunun katıldığı bildirildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER