FUTBOL

Avrupa'nın diğer ülkelerindeki yabancı kuralları

A Milli Takım'ın son dönemdeki başarısızlığı yabancı kuralına bağlandı ancak diğer ülkelerdeki durum bu fikrin aksini ispat ediyor.

Avrupa'nın diğer ülkelerindeki yabancı kuralları - Sayfa 1

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'nun çok fazla dile getirdiği ve başarısızlığın ana nedeni olarak görülen yabancı kuralının, millilerin kötü sonuçlar almasındaki temel sebep olmadığı, diğer ülkelerdeki yabancı kuralı incelendiğinde net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Avrupa'nın diğer ülkelerindeki yabancı kuralları - Sayfa 2

EURO 2008 ve EURO 2016'ya katılan Türkiye, aradaki 3 büyük turnuvaya (2010-2012-2014) katılamazken, bu dönem içinde birçok yabancı kuralı denedi ancak hiçbirinde başarılı olamadı. Bunun yanında yabancı sınırı olmayan Avrupa'nın önde gelen diğer ülkeleri ise hemen hemen bütün turnuvalarda boy gösterdi.

Avrupa'nın diğer ülkelerindeki yabancı kuralları - Sayfa 3

YABANCI SINIRI OLMAYAN ÜLKELER DAHA BAŞARILI İşte Türkiye'de gündeme gelen yabancı kuralı tartışmasının ardından dünyanın önde gelen liglerinin yabancı kuralları ve milli takımlarının son turnuvalara katılma durumları..

Avrupa'nın diğer ülkelerindeki yabancı kuralları - Sayfa 4

İNGİLTERE PREMIER LİG Yabancı oyuncu sınırlaması: Yok (Şartlı) Kadroda bulundurulabilecek yabancı oyuncu sayısı: Sınırsız (Şartlı) Sahaya çıkabilecek yabancı oyuncu sayısı: Sınırsız Şart: Yabancı oyuncuların, milli takımlarında oynama sayıları FIFA sıralaması: 13 2010 Dünya Kupası: Son 16 2012 Avrupa Şampiyonası: Çeyrek final 2014 Dünya Kupası: Grup sonuncusu 2016 Avrupa Şampiyonası: Son 16