BAŞAKŞEHİR

Başakşehir-Ludogorets maçı geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi temsilcimiz İstanbul Başakşehir, C Grubu'ndaki ilk maçında Bulgaristan'ın Ludogorets takımıyla 0-0 berabere kaldı.

Başakşehir-Ludogorets maçı geniş özeti

UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında sahasında Bulgaristan'ın Ludogorets takımı ile 0-0 berabere kalan Medipol Başakşehir, tarihinde Avrupa Ligi gruplarında oynadığı ilk maçta sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde büyük heyecan yaşatan ve Sevilla karşısında Emre'nin son dakikada direğe takılan vuruşuyla Devler Ligi'nin kıyısından dönen Medipol Başakşehir, Avrupa Ligi macerasına sahasındaki Ludogorets Razgrad maçıyla başladı.

UEFA Avrupa Ligi gruplarında tarihindeki ilk sınavına Bulgaristan ekibine karşı mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Abdullah Avcı'nın ekibi 1 puanla yetindi.

Fatih Terim Stadı'ndaki maçta oyunun tek hakimi olan taraf Başakşehir'di. Maç boyunca topla oynamada rakibine yüzde 63'e 37'lik üstünlük kuran turuncu-lacivertliler, 90 dakikada rakip kaleye gönderdiği 5'i isabetli 16 şutta golü bulamayınca beraberliğe razı olan taraf oldu.

Başakşehir kalesine otobüsü çeken Bulgaristan ekibi Ludogoretz ise grubun favorisi Başakşehir'den puan kapmanın sevincini yaşadı.

Grubun diğer maçında ise sürpriz bir skor çıktı. Hoffenheim'ı deplasmanda 2-1 yenen Braga, ilk hafta sonunda 3 puanla C Grubu'nda liderliğe yükseldi. 

MAHMUT TEKDEMİR'İN YERİNE GÖKHAN İNLER

UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Bulgaristan'ın Ludogorets takımını konuk eden Medipol Başakşehir'de, sakatlığı bulunan Mahmut Tekdemir kadroya alınmadı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe ile oynanan lig maçında sakatlanan ve sağ el bileğinde ayrışmamış kırık tespit edilen Mahmut'un yerine Gökhan İnler'e ilk 11'de şans verdi.

Maçta kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Gökhan İnler, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi.

Mert Günok, Alparslan Erdem, Da Costa, Kerim Frei, İrfan Can Kahveci, Mevlüt Erdinç ve Napoleoni yedek kulübesinde yer alırken, Tunay Torun ve Mehmet Batdal ise kadroya alınmadı.

Sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Egemen Korkmaz ise kadroda yer almadı.

CAİCARA ESKİ TAKIMINA KARŞI SAHADA

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Junior Caicara, eski takımı Ludogorets'e karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

2012-2015 yılları arasında üç sezon Ludogorets forması giyen Caicara, sonrasında Alman ekibi Schalke 04'e, 2016-2017 sezonu devre arasında da Medipol Başakşehir'e transfer olmuştu.

Caicara, Ludogorets ile 3 Bulgaristan Ligi ve 1 Bulgaristan Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Başakşehir-Ludogorets maçından kareler

DİMİTAR DİMİTROV 6. MAÇINDA

Bulgar ekibinde Ağustos ayında göreve getirilen teknik direktör Dimitar Dimitrov, Medipol Başakşehir karşısında takımını sahaya, Broun, Cicinho, Moti, Plastun, Natanael, Goralski, Abel, Dyakov, Lukoki, Wanderson, Paulo ilk 11'iyle sürdü.

Dimitrov, Ludogorets'in başındaki altıncı resmi maçına Medipol Başakşehir karşısında çıktı.

Bulgar teknik adam yönetimindeki Ludogorets, Bulgaristan Ligi'ndeki 3 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Yenilgi ise yaşamadı.

LUDOGORETS'TE MARCELİNHO CEZALI

Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'te, Medipol Başakşehir'e karşı kart cezalısı Marcelinho kadroda yer almadı.

Orta sahada görev yapan Brezilyalı oyuncu, Ludogorets'in önemli isimleri arasında yer alıyordu.

TRİBÜNLER YARI YARIYA DOLDU

Medipol Başakşehir ile Ludogorets arasında oynanan maça taraftarların ilgisi düşük kaldı.

Toplam 17 bin 500 bin seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yaklaşık 8 bin turuncu-lacivertli taraftar tribündeki yerini aldı.

Karşılaşmayı yaklaşık 120 Bulgar taraftar da tribünden takip etti.

BAŞAKŞEHİR: 0 - 0 :LUDOGORETS

Maç Sonu: Ve hakem Maçın son düdüğünü çaldı.

90+4. dakika: Cosmin Moti sakatlık geçiriyor ve tedavisi sağlık görevlileri tarafından yapılıyor.

90+3. dakika: Claudiu Keseru ceza sahası dışından yaptığı vuruşta hedefi bulamıyor. Medipol Başakşehir kale vuruşuyla oyuna başlayacak.

90+2. dakika: Ludogorets Razgrad takımından Lucas Sasha, Joseph Attamah ile mücadele ederken rakibine çelme takıyor. Anicet Abel, Gokhan Inler tarafından çok sert bir faule maruz kaldı.

90+1. dakika: Cicinho topu uzaklaştırıyor ve takımını rahatlatıyor.

90. dakika: Edin Visca, Lucas Sasha tarafından arkadan itilerek faule maruz kaldı. Maçın dördüncü hakemi uzatma oynanacağını gösterdi.

86. dakika: Konuk ekipte son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jody Lukoki oyundan alınırken yerine Gustavo Campanharo oyuna dahil oluyor.

84. dakika: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu'nun şutu barajdan sekerek kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

80. dakika: Turuncu lacivertlilerde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marcio Mossoro oyundan alınırken yerine Stefano Napoleoni oyuna dahil oluyor.

79. dakika: Temsilcimizde Junior Caiçara rakibi Wanderson Farias'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

77. dakika: Ludogorets'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jacek Goralski oyundan alınırken yerine Lucas Sasha oyuna dahil oluyor.

76. dakika: Edin Visca'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Gökhan İnler doğrudan kaleyi düşünüyor ancak bu top doğrudan kaleci Jorge Broun'un üzerine gidiyor.

73. dakika: Medipol Başakşehir'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eljero Elia oyundan alınırken yerine Kerim Frei oyuna dahil oluyor.

71. dakika: Temsilcimiz kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

68. dakika: Sol kanattan gelişen atakta Eljero Elia ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Edin Visca kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top savunmaya çarparak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

65. dakika: Turuncu lacivertlilerde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emmanuel Adebayor oyundan alınırken yerine Mevlüt Erdinç oyuna dahil oluyor.

62. dakika: Sağ çaprazda topla buluşan Edin Visca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Jorge Broun sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

61. dakika: Temsilcimiz gole çok yaklaşıyor. Kaleci Jorge Broun yaptığı pas hatası ile topu Marcio Mossoro'ya kaptırıyor. Marcio Mossoro kaleciyi geçmek istiyor ancak Jorge Broun hatasını telafi ediyor ve topun kalenin sol tarafından çıkmasını sağlıyor.

60. dakika: Eljero Elia'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Gökhan İnler rakibini geçerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

59. dakika: Ludogorets Razgrad cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Joao Paulo oyundan alınırken yerine Claudiu Keseru oyuna dahil oluyor.

56. dakika: Emmanuel Adebayor'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Edin Visca rakibini geçerek pasını ceza yayı içerisine hareketlenen Marcio Mossoro'a gönderiyor. Marcio Mossoro bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

54. dakika: Marcio Mossoro ceza yayının sağ tarafında topla buluşarak yerden vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş istediği gibi olmuyor ve doğrudan kaleci Jorge Broun'un üzerine gidiyor.

53. dakika: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu hemen yanındaki Gökhan İnler'i görüyor. Gökhan İnler çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

49. dakika: Emre'nin pozisyonundan hemen sonra gerçekleşen Ludogorets kontra atağında orta alanda hareketlenen Jody Lukoki pasını sol çaprazda hareketlenen Joao Paulo'a gönderiyor. Joao Paulo ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı şekilde dışarı gidiyor. Emmanuel Adebayor'un ara pası ile penaltı noktasının sol tarafında topla buluşan Emre Belözoğlu vuruşunu yapıyor ancak kaleci Jorge Broun gole izin vermiyor.

46. dakika: Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Ludogorets'in vuruşu ile başlıyor.

Devre Arası: Ve hakem ilk yarıyı bitiriyor.

45. dakika: Medipol Başakşehir takımından Alexandru Epureanu, Cosmin Moti ile mücadele ederken rakibine tehlikeli bir müdahalede bulunuyor.

42. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Edin Visca son çizgiye inerek ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

40. dakika: Konuk ekip Ludogorets Razgrad yarı sahamızda kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

36. dakika: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

33. dakika: Wanderson Farias'un ara pası ile sağ çaprazda topla buluşan Cicinho'nun pozisyonu hakem Stefan Johannesson tarafından ofsayt gerekçesi ile durduruluyor.

30. dakika: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken topla oynamadaki üstünlüğümüz devam ediyor.

27. dakika: Bu dakikalarda rakip yarı alanda baskımızı artırıyoruz.

24. dakika: Gael Clichy'nin yaptığı pas hatasını değerlendiren Jody Lukoki sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan bir kez daha gole izin vermiyor.

22. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Jody Lukoki ortasını ön direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Joao Paulo kafa vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Volkan Babacan sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

18. dakika: Temsilcimiz kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

15. dakika: Ceza sahası sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Joao Paulo doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

14. dakika: Topla birlikte ceza yayına sokulan Wanderson Farias rakibini geçerek ceza yayı içerisinden sol ayağının içi ile yerden vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kalecimiz Volkan Babacan'ın üzerine gidiyor.

13. dakika: Joao Paulo ceza yayının sol çaprazında topla buluşuyor ve sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

11. dakika: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Alexandu Epureanu kafa vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

9. dakika: Marcio Mossoro sağ kanattan ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

6. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Gael Clichy ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

4. dakika: Emre Belözoğlu'nun pası ile sol çaprazda topla buluşan Eljero Elia yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

2. dakika: Marcio Mossoro'nun pası ile Edin Visca sağ kanatta topla buluşuyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

1. dakika: Müsabaka temsilcimiz Medipol Başakşehir'in vuruşu ile başlıyor.

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Clichy, Attamah, Epureanu, Caiçara, Gökhan İnler, Emre, Mossoro, Visca, Elia, Adebayor
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

LUDOGORETS: Broun, Cicinho, Natanael, Abel, Dyakov, Moti, Plastun, Paulo, Goralski, Wanderson, Lukoki
TEKNİK DİREKTÖR: Dimitar Dimitrov

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER