BASKETBOL

Bogdan Tanjevic neler dedi?

Bogdan Tanjevic, Çek Cumhuriyeti karşısında aldıkları galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Bogdan Tanjevic neler dedi?
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Çek Cumhuriyeti karşısında aldıkları galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi
 
A Milli Takım'ın, Çek Cumhuriyeti'ni 81-58 yenerek 2013 Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandığı maçın ardından açıklamalarda bulunan Bogdan Tanjevic, karşılaşmada istedikleri skoru elde ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''İstediğimiz 19 sayılık farkı da yakaladık. 2. yarı bu prestij için büyük bir mücadele verdik. Elemelerden önce bizim iki temel hedefimiz vardı. Bunlardan birincisi Avrupa Şampiyonası'na gitmek, diğeri de genç oyuncularımızı denemekti. Bu bir riskti ama federasyonumuzun programı geleceğe yönelik olduğu için bunu aldık ve önümüzdeki 5-6 yılın en iyi oyuncularını denemiş olduk. Amacımız her zaman madalya için mücadele etmek. Dünya şampiyonalarına katılmayı hedefliyoruz. En önemlisi de olimpiyat vizesi almak.'' 

Avrupa Şampiyonası'na gittikleri için mutlu olduklarını kaydeden Tanjevic, ''Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası'nda bu elemelere katılmayan oyuncuların da katılmasıyla gerçekten çok güçlü bir kadromuz olacak. Elimizden gelen tüm mücadeleyi sergileyeceğiz'' dedi. 

Türkiye'de oynadıkları maçlarda taraftarın kendilerine çok büyük destek verdiğini belirten deneyimli antrenör, ''Bu zamana kadar tüm iç saha maçlarımızda taraftarlarımız bize güç verdi. Takım olarak sevgilerini hissettik'' ifadelerini kullandı. 

Maçın son 3 dakikasında kazanma arzusundan dolayı konsantrasyon eksikliği olduğunu kaydeden Tanjevic, ''Konsantrasyon kaybını maçın psikolojisi olarak değerlendirebiliriz. Oyuncularım maça tüm kalplerini koyarak kazandı. Bunu normal görebiliriz'' diye konuştu 

Kendi geleceği ve federasyondaki seçim hakkında yöneltilen bir soruyu Tanjevic, esprili bir dille, ''Kendi geleceğimle ilgili öncelikle sağlıklı olmayı diliyorum. Federasyon seçimleri için bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Avrupa'daki en iyi federasyon'' şeklinde yanıtladı. 

Takımın tecrübeli isimleri Kerem Gönlüm ve Semih Erden hakkında da konuşan Tanjevic, ''Kendileri bu takımın liderleri. Kerem'i arayarak Enes'in yokluğunu kapatmasını istediğimde bana hemen geleceğini söyledi. 35 yaşındaki bir oyuncu için çok önemli bir şey. Kerem, milli takımın bir askeridir. Semih ve Kerem çok özel insanlardır. Bu arada genç bir oyuncunun (Enes Kanter) milli takıma gelmemesini de anlayamıyorum'' diye konuştu. 

-Doğuş: ''Kanımızın son damlasına kadar savaşarak kazandık''- 
A Milli Takım'ın genç oyuncularından Doğuş Balbay, Çek Cumhuriyeti'ne karşı deplasmanda kendilerine yakışmayan bir mağlubiyet aldıklarını söyleyerek, ''O maçta 18 sayı farkla yenilip, utanarak eve döndük. İyi kötü bir ekiple yola çıktık. Tecrübeli ağabeylerimizle bir başarı elde etmek istedik. Son maçla beraber bize yakışan bir şekilde bitirdiğimize inanıyorum'' dedi. 

Zaman zaman istediklerini oyunu sergileyemediklerini ve basit hatalar yaptıklarını anlatan Doğuş, şöyle konuştu: 
''İtalya'ya 18 sayıdan maç verdik. Sonuca baktığımız zaman kendi seyircimizin önünde, bize yakışan şekilde, kanımızın son damlasına kadar savaşarak kazandık. Biz sadece kazanmak için çıktık. Herkes yüzde 100'ünü ortaya koyduğu zaman nasıl bir milli takım olduğumuzu herkes gördü. Tüm arkadaşlarıma ve teknik ekibe teşekkür ediyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bizi destekleyen Türk halkına teşekkür ediyorum.'' 

-Budinsky: ''Kilit oyuncularımızın faul problemine girmesiyle maçı kaybettik''- 
Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Başantrenörü Pavel Budinsky, galibiyetinden dolayı A Milli Takımı tebrik etti. 

Zor bir maç oynadıklarını dile getiren Budinsky, ''Böyle bir maç olmasını bekliyorduk ve ilk dakikadan itibaren bunu gördük. Türkiye'nin de hakkını vermek lazım. Fiziksel anlamda çok sert oynadılar. Maça 2-3 sayı önde başladık. Ardından kilit oyuncularımızın faul problemine girmesiyle maçı kaybettik. Türkiye gibi bir basketbol ülkesinde böyle bir atmosferde maç yapmak bizim için önemli bir tecrübe oldu'' şeklinde konuştu. 

Çek Cumhuriyeti'nin deneyimli oyuncusu Petr Benda da ilk yarıda çok kötü oynadıklarını ve hücum ribauntlarda Türkiye'yi durduramadıklarını kaydetti.  
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER