DÜNYA KUPASI

Brezilya'da protestoların gölgesinde stat açılışı

FIFA 2014 Dünya Kupası finallerine ev sahipliği yapacak statlardan ikisi, görücüye çıkıyor.

Brezilya'da protestoların gölgesinde stat açılışı
Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak FIFA 2014 Dünya Kupası finallerine ev sahipliği yapacak statlardan ikisi, yarın ilk kez görücüye çıkacak. 
 
FIFA Dünya Kupası finalleri için inşa edilen statlardan, Cuiaba kentinin batısındaki Arena Pantanal ile turnuvanın açılış maçının yapılacağı Sao Paulo'nun Itaquerao Stadı, yarın Brezilya Ligi'nde oynanacak maçlarla ilk kez kullanıma açılacak.

FIFA yetkililerinin de gözlemde bulunacağı karşılaşmalarda, inşaatı hala bitirilmeyen bu statların, Dünya Kupası'na hazır olup olmadığı test edilecek.

Protestolar sürüyor
Öte yandan, 2014 FIFA Dünya Kupası finalleri öncesinde, ülke genelinde yaşanan protestolar, artarak devam ediyor.

Turnuvaya çok fazla bütçe ayrıldığı ve bir kısmının eğitim, sağlık ve güvenlik gibi alanlara aktarılması gerektiğini savunan eylemciler, stat inşaatlarında hayatını kaybeden işçilerin isimlerini projeksiyon cihazlarıyla binaların duvarlarından yansıtıyor.

Ülkede, Dünya Kupası karşıtı gösterilerin yanı sıra daha iyi şartlarda çalışmak isteyen polis, öğretmenler ve otobüs şoförlerinin eylemleri de sürüyor. 20 binin üzerinde kişinin katıldığı gösteriler 12 kente yayılırken, birçok bölgede güvenlik güçleriyle eylemciler arasında çatışmalar yaşanıyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER