SPOR GÜNDEMİ

CHP'li vekilden <font color='#FF0000'>ilginç öneri</font>

CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, taraftarlara, ''Taraftarlık sözleşmesi'' imzalatılmasını önerisinde bulundu.

CHP'li vekilden <font color='#FF0000'>ilginç öneri</font>

Canalioğlu, Çukurambar'da yaptığı açıklamada, yasadaki değişikliğe ilişkin kanun teklifini 16 Ocak 2013'de TBMM'ye gönderdiğini ifade ederek, ''Kanunun 9. maddesine üçüncü bir fıkra eklenmelidir. Bu fıkrada da 'Taraftarlar üye oldukları, maçlarını izlemek istedikleri kulüplerin satışa sundukları kombine biletleri ve/veya kulüp gişelerinde satılan maç biletlerini alırken, taraftarlık sözleşmesini imzalarlar'' ibaresinin yer alması gerekir'' dedi.

''Futbol kulüplerinde taraftarlardan sorumlu yöneticiler var. Bu yöneticiler, taraftarların çıkardığı olaylar sonrasında bu kişilerin stada veya başka bir yere girişini engelleyemiyorlar'' diyen Canalioğlu, bu olaylarda taraftarların sorumluluk altına girmesini istediklerini söyledi.

Mehmet Volkan Canalioğlu, yasada hükümlerin var olduğunu, ancak yaptırımların bulunmadığını belirterek, ''Taraftarlık sözleşmesi olsun istedik. Kanun teklifi verdik. Taraftarlar sözleşme imzalasınlar ve fair play çerçevesinde davranacağını beyan etsin. Bu sözleşmede taraftarlar resmi olarak bunu taahhüt etsin. Cezalarda hep kulüpler zarar görüyor. Taraftar kendi sorumluluğunu taşısın. Taraftarlar geçmişte olduğu gibi birlikte maç izlesinler istiyoruz'' diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER