VOLEYBOL

Christa Harmotto: CNN Türkiye'yi kötü gösteriyor

Fenerbahçe'nin ABD'li oyuncusu Christa Harmotto, Batı'nın Türkiye'ye bakışını yanlış bulduğunu söyledi..

Christa Harmotto: CNN Türkiye'yi kötü gösteriyor

Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Final-Four'a çıkan Fenerbahçe'nin ABD'li oyuncusu Christa Harmotto, Batı'nın Türkiye'ye bakışını yanlış bulduğunu söyledi ve ekledi: Televizyonda izledikleri haberler gerçek Türkiye'yi yansıtmıyor.

İtalya yolculuğu öncesi basınla bir araya gelen Fenerbahçe'nin yıldız voleybolcuları Christa Harmotto ve Şeyma Ercan oldukça neşeli ve başarıya aç gözüküyordu.

Türkiye topraklarına ilk kez genç milli bir üniversite öğrencisi olarak 2005'te adım atan Christa, ülkemize dair izlenimlerini bizle paylaşırken adeta bizden biriydi. Batı dünyasının Türkiye'ye bakışı üzerine aktardığı gözlemleri ise değme politikacılara taş çıkaracak derinlikleydi.

Christa Harmotto Sabah'a Türkiye, voleybol ve Fenerbahçe'ye dair çok özel detaylar verdi..

CNN'DE ANLATILANLARA BENZEMİYOR

ABD'deki insanlara ve meslektaşlarına Türkiye'de oynadığını söyleyince nasıl tepki veriyorlar? Gerçi Türkiye'de çok sayıda ABD'li voleybolcu oynuyor.

CHRİSTA: ABD'deki takım arkadaşlarımın birçoğu burada; 2 kişi Fenerbahçe'de, 1 kişi Vakıfbank'ta, 1 kişi de Galatasaray'da…
ABD'deki arkadaşlarımla sık sık görüşebilmem güzel. Türkiye'ye dair bakışa gelirsek; CNN ve batı medyasının Türkiye'ye dair perspektif ve bakış açısı çok yanlış. İnsanlar yalnızca televizyondaki haber bültenlerinde Türkiye'yi görüyorlar. Haberlerde de genelde kötü şeyler konuşulur! Burada beni annem ve eşim ziyaret etti. Türkiye'yi ziyaret ettikten sonraki fikirleri, gelmeden öncekiyle çok farklıydı. Türkiye'yi sadece haberlerden izleyenler yanlış tanıyorlar, televizyondaki gerçek Türkiye değil. Bir ülkeyi yargılayacaksanız, fikir oluşturacaksanız bunu oraya gidip gözlerinizle görüp yapmanız lazım.

Fenerbahçe Aziz Yıldırım hakkında açıklama yaptı 

TÜRKİYE SON 10 YILDA ÇOK GELİŞTİ

Türkiye'ye ilk geldiğinde yıl 2005'ti, ABD'nin genç milli takımında oynuyordun. Ankara'da oynamıştınız. O günden bugüne doğru bakarsan Türkiye'yi ve Türk voleybolunu nasıl görüyorsun?
2005'te yaşadığım harika bir deneyimdi. Ankara'yı şimdi ziyaret ettiğimde ise şehir bambaşka... Çok gelişti, çok değişik görünüyor. Hem Ankara'nın hem Türkiye'nin aradan geçen 11 yılda ekonomik olarak büyük atılım yaptığını görebiliyorum. Bir şehrin ve ülkenin 10 yıl içinde ne kadar gelişim kaydedebildiğini gözlemleyebilmek harika.

FENERBAHÇE, KALİFORNİYA GİBİ!

"Fenerbahçe kulübü kadar semtinin de keyfini çıkarıyorum. Denize çok yakınız. Ben Kaliforniyalıyım, orası da denize yakındır. Burası evim gibi. Asya yakasını da Avrupa tarafından daha çok seviyorum. Çok güzel ve rahatlatıcı.

Benim karakterime daha çok uyuyor burası, Avrupa tarafında çılgın, yoğun bir tempo var. Arkadaşlarımla yemeğe çıkmak, yürüyüşe çıkmak, güneşin batışını izlemek, bunları severim. Bir de bisikletim var. Bisikletimle marinaya gidiyorum. Aslına bakarsan çok da fazla boş vaktimiz yokmuş."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER