SÜPER LİG

Cocu Fenerbahçe'ye imzayı attı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu basın önünde imzayı attı. İşte Phillip Cocu'nun ilk açıklamaları...

Cocu Fenerbahçe'ye imzayı attı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu'nun imza töreni ve basın toplantısı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlendi. Toplantıya başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Damien Comolli de katıldı.

Teknik direktör Cocu, oyun felsefesiyle ilgili olarak "Öne doğru oynayan, yaratıcı, hep pozisyon üretmeye çalışan bir takım olma konusundaki arzum değişmeyecek" sözlerini kullandı. Başkan Ali Koç yardımcı konusundaki gelişmeyi basın toplantısında açıkladı ve "Aykut hocanın ekibiyle, yeni hocamız Phillip Cocu da çalışacak" dedi.


"KOCAMAN'IN EKİBİYLE COCU DA ÇALIŞACAK" :  İlk olarak sözü alan Ali Koç, "Başkan olarak ilk defa bir teknik direktörle anlaştık. Sembolik imza törenini yapıyoruz. İnşallah ilk ve son teknik direktör anlaşmamız olur. Comolli liderliğinde, Cocu teknik direktörlüğünde umarım başarılara imza atarız.Philip'e, ailesine, yardımcısı Chris'e ve ailesine hoşgeldin diyoruz. Damien ile 1 yıldır çalıştığımızı söylemiştim. Bu törende de futbolcu ve teknik direktör tarafında ciddi çalışmalar yaptığımızı, istatistikler kullandığımızı; belli bir felsefeyle hocalarımızı önceliklendirdiğimizi ifade etmiştik. Yeri gelmişken Aykut Kocaman'a vermiş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederim. Aykut Kocaman ile konuşurken dedi ki, "Ben bir müddet çalışmayacağım. Lütfen benim ekibimin haklarının korunmasında sizden destek ediyorum. Aykut hocanın ekibiyle, yeni hocamız Phillip Cocu da çalışacak. Biz de Aykut Kocaman'a, 'Sizin de haklarınız korunacaktır." dedim. Hocamız Cocu, baktığımız zaman Hollanda'da en güçlü kadroya sahip olmamasına rağmen, son 4 senede 3 kez şampiyon oldu. Bu tabii ki benim yorumum.


 
COCU'NUN AÇIKLAMALARI
 
Philip Cocu'nun açıklamaları ise şöyle;

Burada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Çok çalışacağız, bir bütün halinde olmamız gerekiyor. Çok istekliyim. Yarın ilk kez antrenmana çıkacağım. Oyuncularımı burada tanımaya başlayacağım.

Türkiye'yi neden seçtiniz? : 5 yıldan fazladır PSV'deydim. Fenerbahçe'nin ilgisi oldu, bunu duydum. Gelecek için doğru adımları atabilmek önemliydi. PSV'de yapabileceklerime inandığım için buraya geldim. Yeni fikirler önüme çıktı. Bunlar beni çok heyecanlandırdı. Başarılı bir dönem geçirdim ama artık değişim zamanı gelmişti. Büyük bir kulüp bana fırsat sundu.

"Pozisyon üretmeye çalışan bir takım olacağız" : Öncelikle oyuncuları, ardından da ligi tanımam gerekiyor. Öncelikle bunu yapacağım. Öne doğru oynayan, yaratıcı, hep pozisyon üretmeye çalışan bir takım olma konusundaki arzum değişmeyecek.

"Fenerbahçe'yi analiz ettim" : Fenerbahçe'in birçok karşılaşmasını izledim, oyuncuları bireysel anlamda tanımak için takip ettim ama takımı analiz etmenin en iyi yolu birlikte çalışmaktır Önce birlikte çalışmaya başlamalıyız. Birkaç gün tanışma sürecimiz oalcak. Teknik anlamda nasıl oynamalıyız, ne yapmalıyıza dair teknik tercihlerim var.

"Futbol felsefemiz pozisyon üreten bir takım olmak" : Her sistemi kullanabilen bir hocayım. Bu oyuncuların ne oynadıklarına da bağlı bir durum. Önemli olan ne istediğimizi oyunculara anlatmak. Takım halinde maksimumu almak önemli. Bazen tek, bazen çift ön liberoyla oynamanız gerekebilir. Ne istediğini bilen bir takım olmak önemli. Tek veya çift ön libero önemli değil. Önemli olan oyun felsefemiz. Futbol felsefemiz pozisyon üreten bir takım olmak ve bu geriden başlar. Felsefemiz topa sahip olan, yaratıcılık gösteren bir oyun. İlk günden itibaren bunun için çalışacağız.

Gözlerimiz açık olacak. Altyapıdaki oyuncuları tanımak önemli" : Öncelikle A Takım'daki oyunculara bakacağız. Fenerbahçe'de olduğumuz sürece gözlerimiz açık olacak. Altyapıdaki oyuncuları tanımak önemli. Hollanda'dan bu duruma alışığız. Gözümüz onların üzerinde olacak.

Stadın dolu olması bizim için son derece önemli. Eğer taraftar arkanızdaysa, çok daha fazla güçlü olursunuz. Ben daha önceki yıllarda futbolcuyken de buraya geldim, bu atmosferi gördüm. Daha maç başlamadan o atmosfer başlıyor ve bu çok etkileyici.

Comolli: "Bazı oyuncularla iletişim halindeyiz" : Sportif Direktör Damien Comolli transfer sorusuna yanıt olarak: "Birçok oyuncuyla adımız geçiyor, bazı oyuncularla iletişim halindeyiz ama doğru anda bu açıklamaları yapmayı doğru buluyoruz. Phillip ve ben birçok oyuncuyu izliyoruz, hocamızın beğendiği bazı oyuncular var." ifadelerini kullandı.

"Ben aslında Fenerbahçe'nin maçlarını geçen sezonun başından bu yana izliyorum. Bu sebeple takımın güçlü ve zayıf yanlarını çok iyi biliyorum. Phillip'le de ilk andan itibaren bunları konuşmaya başladık."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER