SPOR MEDYASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yabancı sınırı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve NTV Spor ekranlarında yayınlanan %100 Futbol Özel'de programında, Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın spor gündemine dair sorularını yanıtladı.

NTV ve NTV Spor ekranlarında yayınlanan %100 Futbol Özel programında, Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın spor gündemine dair sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı sınırıyla ilgili, "2019'a kadar yabancı sınırı devam etmeli" dedi.

Yabancı sınırlamasıyla ilgili soruya Cumhurbaşkanı şöyle cevap verdi:

"Şu anda yasa neyi emrediyorsa şüphesiz ki bütün kulüpler onu yapıyor. Burada özellikle bizim futbol kulüplerimiz futbolcuyu neden hazırlar? Milli takım için hazırlar. Milli takıma hazırlarken oyuncunun dakikasının fazla olması lazım. Bir oyuncu ne kadar fazla süre alırsa milli takıma adaylık şansı o oyuncu için artacaktır. Şimdi bizim en güçlü takımlarımızda beklediğimiz oyunlar olmazsa bizim şans yüzdemiz eksilir. 2019'a kadar anlaşmalar yapıldığı için bunun üzerinde spekülasyonlar yapmaya gerek yok. 2019'dan sonra TFF kulüplerle oturup konuyu masaya yatırmalı. Yabancı futbolcu olmasın mı? Tabii ki olmalı. Tribünlere canlılık hareket katacaklar."

Yorumlar