YAZARLAR

Devam etmek istiyorsa Napoli maçını kazanmalı

Devam etmek istiyorsa Napoli maçını kazanmalı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor ile Napoli UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Napoli ile  evinde karşılaşacak olan Trabzonspor bu maçı mutlaka kazanmalı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu akşam oynanacak maçta Trabzonspor, Napoli karşısında avantajlı bir skor elde etmek için gayret gösterecek.

Her ne kadar piyasa değeri kendinden 3 misli daha fazla olan bir  takımla karşılaşacak olsa da Karadeniz ekibi Avrupa'da nice takımları yenme başarısı gösterdiği gibi Napoli maçında da aynı başarıyı göstermeli.

Nitekim takım değeri  87.450.000 € olan  Trabzonspor, aynı şeklide takım değeri 265.600.000 € olan İtalyan ekibi Napoli ile mücadele edecek.

Napoli karşılaşması mutlaka kazanmaları gereken bir maç olduğu için savunmayı değil daha çok hücumu düşüneceklerini tahmin ediyorum. Trabzonspor bu maçı da kazanıp emin adımlar ile yoluna devam etmeli. Ben şahsen böyle umuyor ve diliyorum.

Bugün herkes Trabzonsporlu olmalı

Bir yanda yeni  transferlerin  getirdiği büyük beklentiler. Diğer yanda ligde bir türlü bekleneni verememiş olmanın baskısı. Ve en önemlisi son haftalarda oynanan kötü futbol,istikrarsız sonuçlar. Ancak her şey bir yana, Trabzonspor hem kendi tarihi hem de Türk futbolu için çok kritik bir 90 dakikaya çıkıyor. 

Türk futbolunun son yıllarda Avrupa'da bir türlü beklenen sonuçları alamayışı ülke puanımızı sürekli düşürürken, Trabzonspor'un Napoli maçına son derece moralsiz bir ortamda hazırlanması durumu daha da kritikleştiriyor. Bordo mavili  takımın son haftalarda sürekli kötü bir futbol ortaya koyması, özellikle de Napoli maçı öncesinde kayıpları oynaması, Trabzonspor'un Türk futbolunun ülke puanını yükseltmesini bekleyenleri derin bir karamsarlığa itiyor.

Tabii ki bu karamsarlık en fazla da Trabzonspor camiasında var. Yeni transferler ile büyük hedefler belirleyen Trabzonspor, ortaya konan futbolla ligi de riske sokuyor. Takipçileriyle açtığı puan farkının ikinci yarıyla birlikte kapanmaması haliyle taraftarı da kızdırıyor.

Tek  şart "tek yürek olmak"

Trabzonspor'un Türk futbolunun Avrupa'daki yeri adına üzerine düşen önemli görevi yerine getirmesi için ilk şart camia olarak tek yürek olması. Eskiden olduğu gibi bordo mavili oyuncular artık savaşmayı,yırtıcı olmayı ve maçı söke söke almayı kafasına koymalı.

Çünkü Trabzonspor sevgisi, Avrupa hedefleri, taraftar aşkı bir yana; Napoli maçları Türk futbolu adına da tarihi bir önem taşıyor. Haydi uşaklar göreyim sizi sevindirin bizi..

Yorumlar
TREND HABERLER