DÜNYA KUPASI

Didier Drogba <font color='#FF0000'>Sow'u üzdü</font>

Didier Drogba’nın bir gol attığı maçta Fildişi Sahili Senegal’i yenerek Dünya Kupası yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Didier Drogba <font color='#FF0000'>Sow'u üzdü</font>
Didier Drogba'nın bir gol attığı maçta Fildişi Sahili Senegal'i 3-1 yenerek Dünya Kupası yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Fildişi Sahili 3-1 Senegal
5' [1-0]Drogba(pen.)
14' [2-0]Gervinho
49' [3-0]Kalou
90' [3-1]Cisse

Fildişi Sahili takımında ilk 11'de Türkiye'de forma giyen üç oyuncu bulunuyordu. Didier Drogba takımın gol silahı olurken, Sol Bamba ve Didier Zokora da stoper ikilisi olarak görev yaptı. Senegal'de ise Fenerbahçe'nın yıldız oyuncusu Moussa Sow ilk 11'de yer aldı.

Maçın hemen başında Gervinho ceza sahasına girerken yerde kaldı ve Fildişi Sahilleri bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Drogba top ve kaleciyi ayrı tarafa yollayarak durumu 1-0 yaptı.

Fildişi Sahilleri 14. dakikada ise durumu 2-0'a getirdi. Sol kanattan içeriye doğru topla kat eden Gervinho'nun açtığı ortada top savunma oyuncusuna çarpıp kaleciyi yanılttı ve top ağlara gitti.

İlk yarı 2-0'lık Fildişi Sahilleri üstünlüğüyle sona ererken 49'da Salomon Kalou farkı 3'e çıkaran golü attı. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda kalan Kalou çok güzel bir son vuruşla topu ağlara gönderdi.

Senegal ise 90. dakikada Papiss Cisse'nin golüyle durumu 3-1'e getirdi ve rövanç için az da olsa ümitlendi.

Maç 3-1 Fildişi Sahili üstünlüğüyle sona ererken Drogba'nın takımı Dünya Kupası yolunda büyük bir avantaj yakaladı. İki takım Çarşamba günü Senegal'de rövanş maçına çıkacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER