2014 DÜNYA KUPASI

Dünya Kupası'nın öteki işçileri

Rio de Janerio Federal Üniversitesi dünya kupası boyunca ‘dünyanın en eski mesleği’ olarak bilinen fahişelik üzerine araştırma yaptı.

Dünya Kupası'nın öteki işçileri - Sayfa 1

Rio de Janerio Federal Üniversitesi dünya kupası boyunca ‘dünyanın en eski mesleği’ olarak bilinen fahişelik üzerine araştırma yaptı. Üniversite Rio’daki hayat kadınlarıyla bire bir görüştü, seks işçiliği yaptıkları mekanlarda incelemelerde bulundu. USA Today de Üniversite’nin bu çalışmasını haberleştirdi. İşte Dünya Kupası'nın en bilinmeyen yüzü seks işçiliği üzerine yapılan bu çarpıcı araştırmadan notlar…

Dünya Kupası'nın öteki işçileri - Sayfa 2

Rio’da fahişelik yapmak için kurallar esnek. En çok dikkat edilmesi gereken husus bu alışverişten üçüncü bir kişinin para kazanmasını engellemek. Yani kadının bir satıcısı olamaz ve kadın seks yaptığı otelin sahibine kesinlikle komisyon ödeyemez.

Dünya Kupası'nın öteki işçileri - Sayfa 3

Üniversitenin konuştuğu hayat kadınları Dünya Kupası’nın kendileri için zor geçtiğini söylüyor. 24 yaşındaki Luna Ferrari eski işini bırakıp seks işçiliği yapmaya başladığını söylüyor.

Dünya Kupası'nın öteki işçileri - Sayfa 4

Ferrari Dünya Kupası’ndan önce masöz olarak çalışıyordu. Genç kadın kupayla birlikte fahişelik yapmaya başladı ve kendisini Coppacabana Plajı’nda müşteri ararken buldu.