MAÇ ANLATIMLARI

Dünya Kupası’nın Wesley Sneijder’e etkileri

Wesley Sneijder, Dünya Kupası'nda oyuncu özelliklerini daha da geliştirirken, bonservis fiyatını da 20 milyon euroya kadar çıkardı.

Dünya Kupası’nın Wesley Sneijder’e etkileri
Wesley Sneijder, Dünya Kupası'nda oyuncu özelliklerini daha da geliştirirken, bonservis fiyatını da 20 milyon euroya kadar çıkardı. Ancak Hollandalı yıldız yeni sezonda yorgunluk sorunları yaşayabilir. Ayrıca 10'u takımda tutmak çok büyük bir probleme dönüşebilir.

Cim-Bom’un Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Dünya Kupası’nda ortaya koyduğu performansla alkışlanmaya devam ediyor. Klasik bir 10 numara olarak bilinen, fazla koşmadan tekniğiyle ön plana çıkan ve genellikle oyunun savunma kısmında yer almayan Sneijder, dev turnuvada bambaşka bir görüntü çizdi.

Milliyet si'nin haberine göre; Teknik direktör Van Gaal’in uygulamaya koyduğu 5-3-2 dizilişinde farklı bir misyon üstlenen, topu ileri taşımak kadar savunma bloğu ve kanatlarla da bağlantı kurmak zorunda olan oyuncu kimlik değiştirdi. Meksika’yı önceki gün 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldikleri maçın 88. dakikasında attığı beraberlik golüyle bir kez daha vitrine çıkan deneyimli yıldız, Brezilya’da önemli kazanımlar elde etti. Ancak bu artılar bazı riskleri de beraberinde bitirdi. 

İşte Dünya Kupası’nın Sneijder’e etkileri...

Olumsuz Etkileri

1- Sneijder geçen sezon Süper Lig’de 28, Türkiye Kupası’nda 6 ve Şampiyonlar Ligi’nde 7 olmak üzere 41 maçta forma giydi. Hiç dinlenmeden kampa gitti ve ardından Dünya Kupası maçlarına çıktı. Ağır maç trafiği nedeniyle yeni sezonda yorgunluk sorunu yaşayabilir.

2- Yorgunluğun yanında doygunluk da oyuncunun yeni sezonki performansını etkileyebilir. Galatasaray’da, Türkiye Kupası’nı kazanma, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım gibi hedefler yakalanırken, Hollanda Milli Takımı da Dünya Kupası’nda başarılı bir serüven yaşıyor.

3- Piyasa değerini 20 milyon euroya çıkaran Sneijder, kendisini Inter’den 7.5 milyon euroya alan Galatasaray için önemli bir gelir kapısı olabilir. Takımın en önemli ismi olarak görünen Hollandalı yıldızı takımda tutmak ciddi bir probleme dönüşebilir.

Olumlu Etkileri

1- FIFA tarafından açıklanan istatistiklere göre Sneijder takımın en çok koşanları arasında yer aldı ve maç başına ortalama 11 kilometre koştu.

2- Sistem gereği savunmaya da katkı yaptı. Van Gaal’in getirdiği yeni taktik anlayışta defansif görevler de üstlenen oyuncunun savunma anlayışı da gelişti. ‘Yeni Sneijder’ oyunu çok yönlü oynayarak takımına her anlamda katkı sağlayabilir.

3- ‘Geçilmez’ görülen Meksika kalecisi Ochoa efsanesini sona erdirdi, turun kapısını aralayan isim oldu. Inter’de kadro dışı kaldığı dönemin ardından Türkiye’de yeniden yükselişe geçen performansını, futbolun zirvesi Dünya Kupası’nda taçlandırdı, yeni sezona daha güçlü ve özgüveni yüksek girme fırsatı yakaladı.

1401295407-galatasaray.jpg

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER