GALATASARAY

Dursun Özbek TT Arena tapusunu gösterdi

Galatasaray'da kritik mali kongresinde uzun bir konuşma yapan Başkan Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'nın tapusunu gösterdi

Dursun Özbek TT Arena tapusunu gösterdi

Galatasaray'da kritik mali kongre başladı. Divan Başkanlığı oylamasında kazanan İrfan Aktar oldu.

Uzun bir konuşma yapan Başkan Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'nın tapusunun 1 gün önce alındığını söyleyerek tapuyu üyelere gösterdi. Özbek ayrıca UEFA'dan kendisine cevap geldiğini ve Galatasaray'ın Avrupa kupalarına katılımı konusunda hiçbir sorun olmadığını açıkladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarından satırbaşları şöyle;

- Değerli Galatasaraylılar bana gösterdiğiniz teveccüh sayesinde bu onurlu görevi 22 aydır yürütüyorum. Bana hangi yetkiyi verirseniz verin hiç önemli değil. Her konuda huzurunuza gelip tartışacağım demiştim.

Galatasaray Lucas Leiva ile anlaşmaya resmen vardı


- Geçmiş yıllar ile ilgili sizlere hesap vereceğim. Galatasaray'a hizmette hiçbir zaman pes etmeyeceğim, geri durmayacağım.

- Bazı şeyleri halının altına süpürünce yok sanıyoruz. 27 milyon TL'lik vergi cezası da aynen böyle.

- Riva'nın üzerinde 550 milyon TL'lik ipotek var. Görüşmeler yapıp 300-350 milyon TL'ye indirdik

- Emlak Konut'a bu konuda bize destek vermelerini söyledik. 342 milyon TL'lik bir fon oluşturduk. Bu paranın 330 milyon lirasıyla banka borçlarını kapattık. Bazı temlikleri de kaldırdık.

Dursun Özbek TT Arena tapusunu gösterdi

"UEFA'DAN CEVAP ALDIM, SORUN YOK"

- Galatasaray'ın UEFA kupalarına katılımıyla ilgili en ufak sorun yoktur. Bu böyle bilinsin. Bu cevabı UEFA'dan aldım.

- Futbolda çok başarılı olduğumuzu söyleyemem. Artık ileriye dönük projelerle hareket edeceğiz.

- Basketbola gelince; Euroleague'de oynayan takımlar 25-30 milyon dolar seviyesindeki takımlar. O seviyeye çıkmak mümkün değildi. Mutevazi bir takım kurduk. Çok iyi maçlar çıkardık, ilk 4'teki takımları da mağlup etmeyi bildik.

Kongre detayları...

Görüşmeler bölümünde yapılacak konuşmaların tamamlanması sonrası, Dursun Özbek yönetiminin mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibrası üyelerin oyuna sunulacak.

Denetim kurulunun da ibra oylamasının yapılmasının ardından, disiplin cezası alan üyelerin başvuruları görüşülüp karara bağlanacak ve son olarak da kulüp ile iştiraklerinin 2017 yılı bütçesi görüşülüp, oylanacak.

Özbek'in eli güçlendi

Galatasaray'da yöneticilik yapan birçok duayen ismin Dursun Özbek'i ve yönetimini eleştirerek seçim kararı alması yönünde telkinlerde bulunacağı kongre öncesinde biliniyor. Futbol takımının şampiyonluk şansını yitirmesi, Sportif A.Ş.'nin yine zarar açıklaması, son dönemde üst üste gelen Nasuhi Sezgin, Levent Nazifoğlu ve Alp Yalman istifaları mali kongre öncesinde Dursun Özbek'i sıkıntıya sokmuştu.

Ancak Başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı uzun görüşme sonrasında Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkını alması, stadın yanına yapılacak salon için gerekli tüm izinleri imzalatması ve Kemerburgaz'daki 200 dönümlük yeni tesis arazisinin Sarı Kırmızılı kulübe kazandırılmasıyla mali kongre öncesinde oldukça rahatlamasını da sağladı. Bu gelişmeler sonrasında Dursun Özbek ve yönetiminin ibra olması ve yola devam etmesi kuvvetli olasılık olarak görülüyor.

Yorumlar
TREND HABERLER