GALATASARAY

Dursun Özbek'ten tarihi açıklamalar

Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek Olağanüstü Genel Kurul'da açıklamalarda bulunurken Riva ve Florya konusunda bilgilendirme yaptı.

Dursun Özbek'ten tarihi açıklamalar

Galatasaray Kulübünde, mali darboğazdan çıkabilmek için planlanan Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi projelerinin görüşüldüğü olağanüstü genel kurul başladı.

Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek Olağanüstü Genel Kurul'da açıklamalarda bulunurken Riva ve Florya konusunda bilgilendirme yaptı.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:

RİVA ARTIK DAHA DEĞERLİ

Epey ziyaretler yaptım, Galatasaray'ı bizim çalıştığı dönemde de sorunu olan Riva'nın 40 sene arazi olarak kalmasını istemedim. Arsa geçmişten değerli bir hale geldi. Bu projeyi bir sonuca götürmeyi düşündüm. Bir maket hazırlattım. Salonun ortasına da koydum. Hedefim şuydu, Riva'yı Galatasaray'a yakışır tarzda geliştirmek, aynı zamanda da buradaki varlığını Galatasaraylıların emrine sunmak, geçmişin hatırasına sunmak. Proje ekranda bulunuyor... Sahalar, akademi... Terk edilmiş alanlalardı. Belediyeyle görüştüm, arsayı geri istedim. Galatasaray bayrağının dalgalanması gerektiğini söyledim, geri aldık.

FLORYA'DAKİ ARAZİNİN DURUMU

Florya'da 84 dönüme yakın arazi var. Florya'daki arsamız futbol takımı, alt yaş gruplarına hizmet eden bir yer.Çok sık aynı zemin kullanılıyor ve sakatlıklar oluyor. Galatasray gibi bir dünya markasının çok daha geniş bir arazide yerleşmesi lazım. Ünal Aysal Başkan bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış. Gaziosmanpaşa ile görüşülmüş ama olmamış. Özhan Canaydın da benimle birlikte çalışmalar yapmıştı ama sonuç alınamamıştı.

Şimdi 2 proje var. Riva; Selahattin Beyazıt tarafından alınan biri de Suphi Batur tarafından. Sizden alkış istiyorum...

DÜNYA DEVLERİ GİBİ OLACAĞIZ

Galatasaray'da yıldız isim kadrodan çıkarıldı

Borcumuz her sene katlanarak gidiyor. 1.5 milyar TL borcumuz var. Son 5 senede 500 milyon TL faiz ve kur farkı ödemesi yapıyoruz yani bir Riva bir Florya elden gidiyor. Bunu durdurmak istiyoruz. Elimizdeki mevcut değerleri geri kazanmanız lazım. Gelir seviyemiz evet çok yüksek. Türkiye'de 1, dünyada üst sırada ama geçmişteki yönetim tarzı sonucu gelirlerimiz 2020 yılına kadar temlikli. Basit hesap yapmamız lazım 38 milyon TL faiz ve kur farkından kurtulursak kendi kendimizi yönetecek bir kulüp olacağız.

Seçildiğim günden bu yana bunu söylüyorum. Yeni kaynak yaratmalıyız, geçmişte denenmiş hisse satmışlar ama ben bunu reddediyorum. Bence bu çok yanlış. Ne yapmak lazım? Elimizdeki değerler, gayrimenkulleri kullananmalıyız. Avrupa'daki kulüpler Barça, Real, MANU... Böyle çok kulüp var. Bunları değerlendirerek mali bağımsıklıklarını kaznanı sporun en tepesine girdiler. Önce mali bağımsızlık, sonra bu istemleri geliştirelim.

İKİSİ BİRLİKTE OLMASI LAZIM

Riva ve Florya projesi birlikte olmalı. İkisi birlikte olması lazım. rakam yetse önce zaten Florya'yı yaparım. Tek başıan bir proje mevcut durumdan çıkmak için yetmiyor. Riva'da imar hakkımız var. İstediğimiz zaman inşaata girebiliriz. Ama Florya'da bu durum yok. Şu anda 1.5 milyon TL borcumuz var. Her sene 120 bin TL faiz ve kur farkı üzerine biniyor. Emlak Konut da en uygun firma...

2023'TE BORÇLAR BİTECEK

Riva'da bugün itibariyle ipoteğin değeri 250 milyon dolar. Riva projesini kendimizin yapma şansı yok. Florya'da da imar durumu söz konusu değil. Riva'nın banka ekspertizi 330 milyon TL. Florya'nın ise 79 milyon TL. Anlaşmaların TL üzerinden yapılması gibi bir konu söz konusu değildir. Ben, kelepir bir satışın peşinde değilim. GSGM ile protokol imzaladık. Çatı ile olan davayı geri çekiyorlar. Salon ile ilgili yetkiyi de aldık. Ben, benden sonraki yönetime tertemiz, pırıl pırıl bir Galatasaray bırakmak istiyorum. Galatasaray, 2023'te tüm borçlarından kurtulacak.

Yorumlar
TREND HABERLER