YAZARLAR

El Clásico fue para el Barcelona

El Clásico fue para el Barcelona

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İzlerken keyif aldığım ve asla sıkılmadığım, bir an bile temponun düşmediği, enfes pasların, klas şutların, çalımların, ara paslarının olduğu bir karşılaşma izledim. Bizim derbilerimiz ile bu derbi arasındaki fark, iki ülke arasındaki futbol farkını ortaya koyuyor. Dün akşam bir futbol resitali izledim. İzlerken de inşallah bir gün kendi ülkemin derbileri de bu şekilde olur dedim. Oynamış oldukları futbol beni bir an pes 2011 oynadığım hayaline kaptırdı.

Barcelona maça çok hızlı başladı. Xavi ile başlayan rüzgar Pedro ile devam etti. Kafa döndüren pas trafiğinin ardından Villa ile farkı dörde çıkartan Barcelona ekranları başında izleyenleri adeta büyüledi. Son sözü ise Jefreen söyledi. Real Madrid ise beklediğimden çok ama çok uzak bir görüntü çizdi. Hiçbir varlık gösteremediği gibi savunmada da büyük hatalar yaptı.

 Deneme

Mesut’u çıkartan Morinho bana göre hata yaptı. Real Madrid’de takımı atağa kaldıracak, rakip ceza sahası ve aralara pas atabilecek tek oyuncu Mesut’tur. Di Maria, Khedira ve Alonso, Marcelo ve Benzema takımın en kötüleriydi. Sadece Ronaldo biraz gayret gösterdi ama Barcelona defansif anlamda da çok başarılı olduğu için Ronaldo’ya fırsat vermediler.

 Real Madrid bir nevi boyunun ölçüsünü almış oldu. Morinho ise kendini beğenmişliğinin cezasını ödedi. Ne oldu onun çok bilmişliğine? Ne oldu onun taktiksel zekasına? Morinho’nun bu futbolu oynatabilmesi için Barcelona’yı çalıştırması gerekiyor. Barcelona’nın bu başarılarını da asla teknik direktörlere bağlamıyorum. Bu takım hocasızda oynar. Bu takımda kötü oyuncu sayabiliyor muyuz? Barcelona her maçını böyle oynamıyor ama gerektiğinde de hiç affetmiyor. Bu sene benim favorim yine her zaman olduğu gibi Barcelona’dır.
Deneme

Yorumlar
TREND HABERLER