FUTBOL

En unutulmaz Galatasaray-Fenerbahçe derbileri

En unutulmaz 20 Galatasaray-Fenerbahçe derbisini sizler için derledik. İşte o muhteşem derbiler...

En unutulmaz Galatasaray-Fenerbahçe derbileri - Sayfa 1

En unutulmaz 20 Galatasaray-Fenerbahçe derbisini sizler için derledik. İşte o muhteşem derbiler...

En unutulmaz Galatasaray-Fenerbahçe derbileri - Sayfa 2

20 Fenerbahçe 3 - Galatasaray 1 22 Ekim 1995 Daha dördüncü dakika dolmadan Boliç'in pasını alan "İngiliz tayı" Atkinson skoru değiştirmişti bile. Bu gol bir hat-trickin de başlangıcıydı aynı zamanda. Siyahi İngiliz, bunun karşılında başkan Ali Şen'in oğlu Adnan'ın Mercedes 600 Coupe'sinin anahtarlarını aldı. Not: Bu maçta asılan bir pankartla "Torinolu Şaban" efsanesi doğdu.

En unutulmaz Galatasaray-Fenerbahçe derbileri - Sayfa 3

19 Fenerbahçe 1 - Galatasaray 4 11 Nisan 1993 Gütschow'ün golüyle yedinci dakikada öne geçmiş Galatasaray'ın 43'te Mert'in atılmasıyla ikinci devre çökeceği düşünülmüştü. Öyle olmadı! Tugay ve Hakan Şükür, Kadıköy'de sahneye çıktılar, farkı getirdiler. Sonuç, sinirli Fenerbahçeliler'in Dereağzı Tesisleri'ni basıp önüne gelen sarı-lacivertli futbolcuyu tartaklaması oldu.

En unutulmaz Galatasaray-Fenerbahçe derbileri - Sayfa 4

18 Fenerbahçe 2 Galatasaray 1 29 Şubat 2004 Garip bir sezondu, en başta Fenerbahçe'nin fazla bir iddiası bile yoktu. Ta ki Beşiktaş, Samsunspor maçında beş kırmızı kartla sarsılıp, irtifa kaybetme başlayana kadar... Pierre van Hooijdonk'un sürüklediği sarı lacivertliler zirvedeki bu düşüşü iyi değerlendirdiler ve ezeli rakipleri Galatasaray'ı yenerek liderliğe ulaştılar. O gün golleri atan Nobre ve Mehmet Yozgatlı, şampiyonluk yarışındaki en güzel 100 metreyi koştuklarını biliyorlardı.