MİLLİ TAKIM

Fatih Terim'den Arda Turan açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Cenk Tosun, İzlanda karşılaşması öncesinde bir basın toplantısı düzenlediler.

Fatih Terim'den Arda Turan açıklaması

Önemli açıklamalarda bulunan Terim; Arda, Burak ve diğer oyuncuları çağırmayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soru üzerine, "Antalya'da gereğini söyledim" cevabını verdi.

Fatih Terim'den önce Cenk Tosun söz aldı. Cenk şunları söyledi:

"İzlanda'nın yaptıkları ortada. Zor bir maç olduğunu biliyoruz. Ukrayna maçında 2. yarıda oynadığımız oyunu oynarsak, İzlanda maçından da puanlarla döneceğimize inanıyoruz. İzlanda ile oynadığımız 3-0'lık maçı unuttuk. O maçtan gerekli dersleri çıkartmıştık. Yarın çok farklı bir maç olacak. 2. devrede oynadığımız gibi oynarsak, yenemeyeceğimiz takım yok diye konuştuk arkadaşlarımızla."

Cenk'in ardından konuşan Fatih Terim'in açıklamalarından önemli bölümler şöyle:

"Herkese iyi akşamlar diliyorum. Kusura bakmayın, baya rahatsızım. Ses tonumu bu yüzden mazur görün. İzlanda'yı tebrik ederek başlamak istiyorum. 3-0 mağlup olduğumuz maçtan sonra aşağı yukarı 2 sene geçti. İki sene içerisinde İzlanda'nın çok büyük bir aşama kaydettiğini düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda da dikkat çeken takımlardan biri oldular ve saygıyı hak ediyorlar açıkçası."

"Burada İzlanda ile oynamak daha zor. Çünkü son Finlandiya maçını düşünecek olursak hava topuna veya yan toplara mani olamayan bir Finlandiya vardı. Sadece Finlandiya değil hiçbir takım mani olamıyor. Bu gücü burada iy kullanıyorlar."

Fatih Terim'i tedirgin eden 3 sorun



"Baya bir sıcaktan baya bir soğuğa geldik. Bu hiç küçümsenecek bir şey değil. 24 saat içerisinde bu kadar değişiklik önemli bir sebep. Gençlere güveniyorum. İsteklerine ve kazanma adına saha içerisinde yapacakları hamlelere güveniyorum. Onların hatalarını ben karşılarım. Onların rahat olmaları için gereken riskleri ben alırım."

"Geçen sene hava iyiydi. Bu sene daha kötü. Biz fırtınayı sahada bekliyoruz. Kara, tipiye henüz denk gelmedik. Kar da olabilir, bunlar futbolun içinde olan şeyler."

"Şartlar ne olursa olsun uymak zorundayız. Futbolcu da öyledir, biz de öyleyiz. Saha ve hava şartlarından umarım etkilenmeyiz."

"İzlanda bildiğimiz İzlanda. Net olarak bir değişiklik yok. Sadece bir değişiklikleri var.... Fransa, onlara özgüven verdi. Bir puan da, sıfır puan da planlarımızı bozmaz. Daha 7 tane maç var diyeceğiz, başka ne diyeceğiz... Ama üç puan bizi çok değişik bir yere götürür."

'Antalya'da gereğini söyledim'

(Arda, Burak ve diğer oyuncuların kadroya alınıp alınmayacağı ile ilgili bir soru üzerine)

"Polemik yaratmak istemiyorum diyorsunuz ama bu akşam bu soruyu soruyorsunuz. Ben Antalya'da gereğini söyledim. Hiç kimsenin de ismini zikretmeden. Zamanla bakalım, görüşürüz."

(Ukrayna maçında frikiği Emre Mor'un kullanmasıyla ilgili)

"Hakan mesafe tanımaksızın vuruyor. Emre de çok iyi vuruyor. Oradaki diyalogda çok iyi hissediyorum demiş ve Hakan Emre'ye bırakmış."

Yorumlar
TREND HABERLER