FENERBAHÇE

Fenerbahçe 5. kez gruplarda!

Grasshoppers takımını eleyen Fenerbahçe, 5. kez gruplarda mücadele edecek.

Fenerbahçe 5. kez gruplarda!

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en prestijli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nin play-off eleme turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımını eleyen Fenerbahçe, 5. kez gruplarda mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla eşleşen Fenerbahçe, İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini 3-0 yenerek, deplasmandaki rövanş maçına avantajlı geldi. Sarı-lacivertliler, Zürih kentindeki Letzigrund Stadı'nda oynanan rövanş maçını ise Jose Fernandao ve Miroslav Stoch'un golleriyle 2-0 kazandı. Bu skorların ardında rakibini kupa dışına iten sarı-lacivertli ekip, 5. kez gruplarda mücadele etme hakkı kazandı.

TRT Spor canlı yayınında Aziz Yıldırım'a hakaret

Sistem değişikliğine gidilerek 2004-2005 sezonundan itibaren ilk tur yerine grup aşamasına geçilen organizasyonda sarı-lacivertli takım, daha önce 4 kez mücadele etti. Fenerbahçe, 2005-2006, 2009-2010, 2012-2013 ve 2015-2016 sezonlarında yer aldığı gruplardan üst tura çıkmayı başarmıştı.

Elemelerde gülüyor

Fenerbahçe, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce 8 kez elemelerde mücadele ederken, 7 kez gülen taraf oldu.

Daha önceki adıyla UEFA Kupası'nda 3 kez ön eleme oynayan Fenerbahçe, üçünde de rakiplerini kupa dışına itti. Yapılan statü değişiklikleriyle 2009'da UEFA Avrupa Ligi adını alan organizasyonda ise 5 kez elemelerde mücadele eden Fenerbahçe, 4 kez turu geçti. Sarı-lacivertliler, sadece bir eleme eşleşmesinde rakibine üstünlük kuramadı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER