YAZARLAR

Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Günler öncesinden konuşulmaya başlayan derbide, herkes kendi takımının kazanacağından emin bir şekilde maç saatini beklemeye başladı. Fenerbahçe Avrupa ve kupada yoluna devam dedi. Bu maçı da kazanarak liderliği ele geçirmek isteyecek. Galatasaray ise Avrupa’da yoluna devam derken, kupada buraya kadar dedi. Ligde ise liderliği elinde bulunduruyor. Bu maçı Galatasaray kazanırsa liderliğini koruyacak, puan farkını açacak. Fenerbahçe kazanırsa da liderliği devralacak.

Bu maçın favorisi anketlere göre Galatasaray’dır. Genelde favoriler kazanamaz. Nereden biliyoruz? Her yıl Saraçoğlu stadında oynanan maç öncesinde Galatasaray için “Bu yıl farklı”, “ Bu kadro kazanır” gibi söylemlerle Galatasaray’ın kazanacağını iddia edenler oldu. Fenerbahçe deplasmanda bu yıl kazanamamanın dezavantajını taşısa da Galatasaray maçında bunu hissetmeyeceğinden eminim. Burada önemli olan takımların nasıl bir futbol sergileyecekleridir.

Fenerbahçe eğer geriye yaslanırsa Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürmüş olur. Fenerbahçe’nin tamamen kendi oyun kurgusu içinde oynaması durumunda maçı rahat kazanacağını düşünüyorum. Aykut Kocaman’ın ise Galatasaray’ın oyun planına göre bir oyun oynatması durumunda ise Galatasaray baskılı oynar ve mutlaka gol bulur.

Galatasaray ise taraftarında coşkusu ile sistem dışına çıkıp bilinçsiz olarak atak yapar, Fenerbahçe’de kendi oyununu oynarsa Galatasaray’ın işi çıkmaza girer. Burada takımların düdük çaldıktan sonra neyi hedefledikleri önemli. İki takımda yenilmemek için mi oynayacaklar, yoksa kazanmak için mi? Muhtemelen Galatasaray kazanmak adına baskı kurmaya çalışacak, Fenerbahçe ise Galatasaray’ın yorulmasını bekleyecek. Kanatlardan gelerek topu Sow ile buluşturmaya çalışacaktır. Bu maçta Fenerbahçe bol şut çekerse şaşırmam. Galatasaray ise duran toplardan ve araya atılan toplardan gol bulmaya çalışacak. Bekir – Yobo ya da Egemen – Yobo ikililerinden hangisi oynarsa oynasın araya atılan toplarda dikkat etmeliler. Galatasaray takımının o bölgede kuracağı baskı, Fenerbahçe’nin oyun kurmasına engel teşkil etmeye çalışacaktır. Bu bölgede gereksiz pas yapan takım mutlaka bedelini öder.

Sonuç ne olursa olsun öncelikli olarak maç öncesi ve sonrasında her şeyin iki kulüp tarihine yakışır şekilde olmasını ve olay çıkmamasını ümit ediyorum. Futbolun bir spor olduğunu unutmadan arkadaşımızın tuttuğu takıma ve onun düşüncelerine saygı göstererek tansiyonu yükseltmemek gerekir. Maçın zevkli, bol pozisyonlu ve heyecanlı geçmesini ve bir Fenerbahçeli olarak kazananın Fenerbahçe olmasını canı gönülden istiyorum.

Size göre maç skoru ne olur ve golleri kim atar? Bilen arkadaşımız olursa onun yorumunu derbi sonrasındaki yazımda paylaşacağım.

Deneme 

Yorumlar
TREND HABERLER