BASKETBOL

Fenerbahçe şanssızlığını kırdı Anadolu Efes'i yendi

Avrupa'da üst üste 3 maçtır galibiyet alamayan Fenerbahçe, bu şanssızlığını Anadolu Efes karşısında kırdı.

Fenerbahçe şanssızlığını kırdı Anadolu Efes'i yendi

THY Euroleague 8. hafta maçında Fenerbahçe, evinde Anadolu Efes’i konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi sarı-lacivertli ekip 88-80 kazandı.

Anadolu Efes maça istediği gibi başlayan taraf oldu. Fenerbahçe’nin çember altı atışlarında başarısız olması 2-9’luk Efes üstünlüğünü getirdi. Bu skora çabuk reaksiyon gösteren Sarı Lacivertliler 2 dakikada 9-0’lık seri yakaladı ve 11-9 öne geçti. Jason Granger’ın ilk çeyrekte etkili bir oyun ortaya koyması Efes’i tekrar önce geçirdi ve periyot 17-25 Anadolu Efes üstünlüğüyle sonuçlandı.

Galatasaray Kadıköy'de en son böyle kazanmıştı

İkinci çeyrek başında oyuna dahil olan Alen Omic 2 dakikada 3 faulle kenara geldi. İlk çeyrekteki oyun üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes özellikle aldığı hücum ribaundları ve bunlardan kaynaklı ikinci şans sayılarıyla farkı korudu. Skorda istediği üretkenliği gösteremeyen Fenerbahçe Kostas Sloukas’ın hücum organizasyonlarını doğru bir şekilde yönetmesiyle maçı dengeledi ve öne geçti. Devre 43-42 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı.

Üçüncü çeyrek her iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. 5. dakikada Efes Granger’ın sayılarıyla skoru 51-51’de dengeledi ve hemen sonra 51-56 öne geçmeyi başardı. Televizyon molasına gidilirken Anadolu Efes’in 10-0’lık bir serisi vardı. Moladan Kalinic’in sayılarıyla dönen Fenerbahçe son çeyreğe girilirken skorda da 64-61 üstünlük sağladı.

Dördüncü çeyreğe Fenerbahçe Melih Mahmutoğlu’nun attığı 2 basketle 5-0 önde başladı. Hücumda hatalı tercihler yapan Anadolu Efes farkın açılmasına engel olamadı. Mücadelenin bitimine 6.5 dakika kala Fenerbahçe farkı 75-65’le 10’a çıkarttı. Kalan bölümde bu farkı sık sık çizgiye giderek koruyan Fenerbahçe maçtan da 88-80 galip ayrıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER