FENERBAHÇE

Fenerbahçe’ye Devler Ligi piyangosu!

Fenerbahçe’de Atiker Konyaspor maçının ana hedefi Şampiyonlar Ligi bileti olacak. Şampiyonluk ihtimallerinin zor görüldüğü sarı-lacivertlilerde, ikincilik koltuğu gelecek sezon adına kritik bir önem taşıyacak.

Fenerbahçe’ye Devler Ligi piyangosu!

Spor Toto Süper Lig’de son haftaya lider Galatasaray’ın 3 puan gerisinde ikinci sırada giren Fenerbahçe, bütün ihtimalleri düşünüyor. Şampiyonluk yolunda Galatasaray’ın Göztepe’ye kaybedip, Başakşehir’in de Kasımpaşa karşısında puan yitirmesine ihtiyacı olan sarı-lacivertlilerde, A planı ikinci sırada kalmak üzerine kurulu.

Sezonu kupasız kapatma durumuyla karşı karşıya kalındığı için en azından ikinci sırayı önemli gören Aykut Kocaman, bu sayede Şampiyonlar Ligi biletini almak istiyor.

Fenerbahçe'den 60.000 renkli bardakla dev Atatürk portresi

Milliyet'in haberine göre; Şampiyonlar Ligi bileti ise birçok farklı özellik taşıyor. Gelecek sezondan itibaren uygulanacak yeni sistemler, Avrupa’nın 5 büyük liginin bütün takımları direkt grup aşamasına gidiyor. 

Ligi ikinci bitirdiği takdirde Fenerbahçe hem 3. ön elemede hem de kaldığında play-off aşamasında büyük rakiplerle oynamamış olacak. Adeta kupa kadar önemli görülen Şampiyonlar Ligi biletinin Fenerbahçe’ye getirileri şöyle olacak:

- 10 yıldır Devler Ligi’ne katılamayan Fenerbahçe şanssızlığı kırmak için fırsat bulacak.
- Maddi açıdan gruplara kalma şansını yakalama durumu ortaya çıkacak ve 20 milyon euroya yakın bir gelir elde edilecek.
- Taraftarı yeniden kazanıp, kombine bilet ve biletlere ilgiyi artırmak için Şampiyonlar Ligi şans olacak.
- Transfer çalışmaları yapılırken, Şampiyonlar Ligi hedefi yeni oyuncuları ikna etmede kullanılacak.
- Kupası ve şampiyonsuz sezonlara karşın Şampiyonlar Ligi hedefine ulaşılması prestij sağlayacak.

Mesut Özil Fenerbahçe formasıyla poz verdi

İdeal sistem devam : Sarı-lacivertli takım ligin son hafta maçında Atiker Konyaspor karşısında ideal sistemine dönüyor. Kardemir Karabükspor’u 7-0 yenerken Fernandao-Soldado ikilisini kullanan teknik direktör Aykut Kocaman, yeniden tek forvete dönüyor. Alper’in ilk 11’e dönmesi bekleniyor.

Cezalı Skrtel yerine Neto stoperde forma giyecek. Neto-Neustadter tandemiyle sahada olacak sarı-lacivertliler, 4-4-2’ye yakın bir sistem kullanacak. Öte yandan Aykut Kocaman da takımıyla son çalışmanın ardından bir toplantı yaparak, Konyaspor maçına motive olmalarını, 3 puan alarak rakipleri beklemelerinin doğru olduğunu iletti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER