MAÇ ANLATIMLARI

FIFA Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğini askıya aldı

FIFA, Nijerya Hükümeti'nin iç işlerine müdahale ettiği gerekçesiyle Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğini askıya aldı.

FIFA Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğini askıya aldı
FIFA, Nijerya Hükümeti'nin iç işlerine müdahale ettiği gerekçesiyle uyardığı Nijerya Futbol Federasyonu hakkındaki kararını açıkladı.

FIFA Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğini askıya aldı. FIFA; FIFA Acil Durum Komitesi'nin, hükümet müdahalesi gerekçesiyle Nijerya Futbol Federasyonu'nun üyeliğini askıya almaya karar verdiğini duyurdu.

Üyeliğin askıya alınma sürecinin, Nijerya hükümeti ile Nijerya Futbol Federasyonu arasındaki davanın geri çekilmesi; Nijerya Futbol Federasyonu Yönetim Komitesi'nin uygun bir biçimde seçilmesi, Nijerya Futbol Federasyonu genel meclisi ve Nijerya Futbol Federasyonu yönetimin, hiçbir müdahale altında olmadan çalışabilmesi durumunda kalkacağı belirtildi. Üyeliğin askıya alınma sürecinde, Nijerya'dan kulüpler de dahil olmak üzere hiçbir takımın uluslararası sportif faaliyette bulunamaycağı açıklandı.

Nijerya Futbol Federasyonu'nun da hiçbir bölgesel, kıtalararası ve uluslararası futbol organizasyonunda, kulüp bazında ya da dostluk maçında temsil edilemeyeceği vurgulandı. Cezanın 15 Temmuz'a kadar kalkmayacağı bilgisi de verildi. Buna göre Nijerya'nın, 5-24 Ağustos tarihleri arasıdna yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası'nda katılamayacak.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER