MOTOR SPORLARI

Formula 1 tarihine damga vuran isimler!

Formula 1 dünya şampiyonası hafta sonunda avustralya grand prix'si ile start alırken, yeni sezonda 12 takım, 24 pilotu ile mücadele edecek.

Formula 1 tarihine damga vuran isimler! - Sayfa 1

Formula 1 Dünya Şampiyonası hafta sonunda Avustralya Grand Prix'si ile start alırken, yeni sezonda 12 takım, 24 pilotu ile mücadele edecek.

Formula 1 tarihine damga vuran isimler! - Sayfa 2

Geçen yılın dünya şampiyonu Alman Sebastian Vettel ile takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber geçen yıl olduğu gibi Red Bull adına yarışacak. McLaren Mercedes İngiliz pilotları Lewis Hamilton ve Jenson Button, Ferrari ise İspanyol Fernando Alonso ve Brezilyalı Felipe Massa ile yola devam edecek.

Formula 1 tarihine damga vuran isimler! - Sayfa 3

5 Alman pilot Formula 1'de 20 yarışın yapılacağı 2012 sezonunda en çok Alman pilotlar yer alıyor. Yeni sezonda Almanlar 5 pilotla başı çekerken, 3'er İngiliz ve Fransız, 2'şer İspanyol, Brezilyalı, Fin, Avustralyalı, 1'er de Rus, Venezuellalı, Japon, Meksikalı ve Hint pilot mücadele edecek.

Formula 1 tarihine damga vuran isimler! - Sayfa 4

2012 sezonunda yarışacak takımlar ve pilotları şöyle: Red Bull: Sebastian Vettel (Almanya), Mark Webber (Avustralya) McLaren Mercedes: Lewis Hamilton (İngiltere), Jenson Button (İngiltere) Ferrari: Fernando Alonso (İspanya), Felipe Massa (Brezilya) Mercedes: Michael Schumacher (Almanya), Nico Rosberg (Almanya) Lotus: Kimi Raikkonen (Finlandiya), Romain Grosjean (Fransa) Force India: Paul di Resta (İngiltere), Nico Hulkenberg (Almanya) Sauber: Kamui Kobayashi (Japonya), Sergio Perez (Meksika) Toro Rosso: Daniel Ricciardo (Avustralya), Jean-Eric Vergne (Fransa) Williams: Pastor Maldonado (Venezuella), Bruno Senna (Brezilya) Caterham: Heikki Kovalainen (Finlandiya), Vitaly Petrov (Rusya) HRT: Pedro De La Rosa (İspanya), Narain Karthikeyan (Hindistan) Marussia: Timo Glock (Almanya), Charles Pic (Fransa)