GALATASARAY

Galatasaray için Avrupa yine tehlikede!

Sportif A.Ş.'nin 2016'da zararının 204 milyon liraya çıkması UEFA tehdidini yeniden canlandırdı. .

Galatasaray için Avrupa yine tehlikede!

Florya ve Riva'dan gelen 342 milyon liraya rağmen G.Saray'ın mali durumu alarm vermeye devam ediyor. Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan Aslan, UEFA'nın radarına bir kez daha takılabilir.

25 Mart'ta yapılacak olağan yıllık mali kongre öncesi üyelere gönderilen mali tablo kitabında; Sportif A.Ş'nin 2015 yılı konsolide zararı 57 milyon 460 bin TL olarak yer alıp, korkuttu.

OPSİYON BIRAKMIŞTI
Galatasaray'ın zararının anormal bir artış göstererek 203 milyon 985 bin TL'ye yükseldiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl UEFA, G.Saray'a öne sürdüğü yaptırımda 1+1 yıllık cezayı öngörmüş ve gidişata göre, artı 1 yıllık cezayı uygulamaya alabileceğini de öne sürmüştü. Bu borcun ardından Cimbom'un yeniden ceza almanın eşiğine geldiği belirtildi.

Galatasaray'da deprem! İstifa geldi

GELİRLERİ AZALDI
Fanatik'in haberine göre; Yönetim 2 sezondur transfer harcamalarında ciddi tasarruf yapıp, 44 kişilik futbolcu kadrosunu 27'ye düşürdü. Ancak futbolcuların yüksek döviz kurlu sözleşmeleri nedeniyle bütçesini güçlükle 65 milyon euro civarına çekilebildi. Sponsorluk ve tribün gelirleri azaldı. Şampiyonlar Ligi'nden gelen gelir de açık olumsuz yönde büyüdü.

ÜRÜN SATAMIYOR
Son 1 yılda döviz kurunun büyük artış göstermesi Sportif A.Ş'nin zararını artırsa da, zararın sadece ülke ekonomisinin durumu ve kur artışı ile izah edilemeyeceği ifade ediliyor. Çünkü G.Saray 2015'te forma satışından ilk kez 7 milyon kar etmesine karşılık, 2016'da ise taraftarın ilgi göstermemesi sonucunda 10 milyon TL zarar göze çarpıyor.

DENETİME GELECEK
G.Saray bu sezonu finansal fairplay kuralları nedeniyle Avrupa'dan uzak geçirirken, yönetim Nisan'da yapılacak ilk denetlemeye kilitlendi. İlk denetlemede 2015 ve öncesinde yapılan kontratlar hesaptan düşülecek. İkinci denetleme dönemine 31 Mayıs 2016 dönemine kadar olan maaş giderleri de dahil olacak. Bu inceleme UEFA'nın G.Saray kararında önem taşıyacak..

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER