BASKETBOL

Galatasaray transferi duyurdu

Galatasaray, Alman pivot Tibor Pleiss ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

Galatasaray transferi duyurdu

Galatasaray sakatlığı sebebiyle basketbolu bırakan Nenad Krstic'in sözleşmesini karşılıklı feshettikten sonra o bölgedeki boşluğu önemli bir isimle doldurdu.

Sarı Kırmızılılar, Alman pivot Tibor Pleiss ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımımız, geçtiğimiz sezon NBA'in Utah Jazz takımında forma giyen Alman pivot Tibor Pleiss ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

Osmanlı ve Konya'nın hakemleri belli oldu

Tibor Pleiss kimdir?

11 Şubat 1989 tarihinde Almanya'nın Gladbach şehrinde doğan 2.18 boyundaki pivot, 17 yaşında Rhein Energie Köln takımıyla profesyonel basketbol kariyerine başladı. Üç yıl burada forma giydikten sonra yine üç yıllığına Brose Basket'e transfer oldu. Pleiss, Brose Basket'teki son yılında Almanya Ligi'nde 44 maçta ortalama 19.6 dakika forma giydi ve maç başına 10.1 sayı, 6.0 ribaund ve 0.5 asist ortalamalarıyla oynadı.Euroleague'de ise 10 karşılaşmada 18.6 dakika ortalamayla 6.5 sayı, 5.4 ribaund ve 0.4 asist ortalamasıyla mücadele etti.

2012 Haziran'ında Almanya'dan ayrılarak İspanya'nın yolunu tutan Tibor Pleiss'ın 2012-2014 arasında kariyer sezonlarını Saski Baskonia'da geçirdi. İspanya'daki ilk yılından ziyade ikinci sezonundaki istatistikleriyla adından söz ettiren Alman pivotun 2013-14 sezonundaki istatistikleri; İspanya ACB Ligi'nde 22.5 dakika ortalamayla maç başına 12.7 sayı, 6.4 ribaund ve 0.5 asistti. Pleiss, Euroleague'de ise 12 sayı, 5.4 ribaund ve 0.5 asistle mücadele etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER