GALATASARAY

Galatasaray'da yeni Tudor kanunu

Florya’da İgor Tudor rüzgarları esmeye devam ediyor..

Galatasaray'da yeni Tudor kanunu

Tudor takımdaki yıldız oyuncu rotasyon oyuncusu kavramını kaldırmaya kararlı. Antalya deplasmanına De Jong, Sneijder ve Podolski’den yoksun çıkacak Aslan’ın hocası, “Oyuncular sisteme değil, sistem oyunculara karar verir” diyerek, aynı düzeni farklı isimlerle uygulayacağını açıkladı.

Göreve geldikten sonra bir süre takımı ve dengeleri tanımaya çalışan Hırvat teknik adam, kısa zamanda kendi kanunlarını ortaya koydu ve onları uygulamaya kararlı gibi görünüyor... Kafasında belirlediği taktik düzeni Beşiktaş derbisinde deneyen Tudor, yarınki Antalyaspor deplasmanında cezalı Podolski, sakat Sneijder ve son anda sakatlanan De Jong’u kullanamayacak olmasına rağmen, sisteminde bir değişikliğe gitmeyi düşünmüyor. Takımıyla yaptığı toplantıda da bu görüşünü net şekilde dile getiren Tudor’un, “Oyuncular sisteme değil, sistem oyunculara karar verir. Forma kimdeyse, en iyi şekilde mücadelesini vermek zorunda. Galatasaray’da oynamak bu disiplini gerektirir” dediği öğrenildi.

Galatasaray maçının hakemi değişti ortalık karıştı


Adalete önem veriyor

Takımdaki yıldız oyuncu-rotasyon oyuncusu kavramını ortadan kaldırmak için herkese eşit davranan ev formada adalete önem veren 38 yaşındaki çalıştırıcı, Poldi’nin yerine oynatacağı Eren Derdiyok’u, kenarlardan Bruma ve Garry Rodrigues’le destekleyecek. Ortadaki dörtlü bloğun kenarlarına Carole ile Yasin’i koyup, bu iki oyuncuyu hücum ve savunma durumuna göre hem defans hattına hem de forvet oyuncularına yakın oynatmak isteyen Tudor, gerideki Hakan, Chedjou ve Semih üçlüsünden de gayet memnun.

10’suzluğa alıştıracak!

Sneijder’in yerine takımda herhangi bir 10 numara belirlemeyen Tudor, öndekilerin geriye, geridekilerin de ileriye destek vermesini şart koşuyor. Bunun için takım koşu mesafesini 120 kilometre seviyesine çekmeyi hedefleyen Hırvat hoca, bir yandan da 10 numarasız bir oyun düzenini yerleştirmek için çaba sarf ediyor.

Galatasaray'a bir kötü haber daha


Son kurban De Jong!

Fanatik'in haberine göre; Tudor’un ağır idman programına dayanamayan son isim Nigel de Jong oldu. Sneijder’den sonra bir diğer Holladalı da arka adalesinde zorlanmaya bağlı olarak sakatlandı. Tecrübeli futbolcu Antalya’ya götürülmeyecek. De Jong’un yerine Tolga forma giyecek.

Tempo düştü, sıra taktikte

Antrenman sayısını günde 2’den tekrar 1’e indiren Tudor, maç günü yaklaştıkça taktik çalışmalara ağırlık veriyor. Kafasındaki 3’lü savunma düzenine ait her türlü varyasyonu takıma aşılamaya çalışan Hırvat teknik adam, dün akşamki idmanı da sık sık yarıda kesip öğrencilerine uyarılarda bulundu. Oyuncuların da hocanın gözüne girebilmek için antrenmanlarda ekstra çaba sarf ettiği belirtiliyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER