DÜNYADAN FUTBOL

Hayat kurtaran telefon: Ölümden dönüp kahraman oldu

Geçen yıl 18 Kasım tarihinde Chapecoense kalecisi Marcelo Boeck kendisine gelen transfer teklifi nedeniyle 29 Kasım tarihinde düşen uçağın kafilesinde yer almadı.

Hayat kurtaran telefon: Ölümden dönüp kahraman oldu

Geçen yıl 18 Kasım tarihinde kaleci Marcelo Boeck’un telefon çaldı. O an bu çağrının hayatını kurtaracağından habersizdi.

Arayan Fortaleza takımı yetkililileriydi, onu kiralamak istediklerini söylediler. Kabul etti. Bu nedenle 11 gün sonra 29 Kasım’da Kolombiya üzerinde düşen Chapecoense oyuncularını taşıyan uçakta yer almadı.

Boeck ve onun gibi uçakta yer almayan oyuncuların Chapecoense’nin soyunma odasında yaşadıkları acıya anlatan bu fotoğraf herkesin aklına kazınmıştı.

Marcelo Boeck

Şu anda Fortaleza takımıyla Brezilya Serie C’de mücadele eden Boeck, takımının 8 yıllık 3. lig azabına son verecek muhteşem bir kurtarışa imza atarak 2. ligin yolunu açtı.

Fortaleza’nın kahramanı olan Marcelo Boeck, elim uçak kazasından 11 gün önce o telefon gelmese belki bugün hayatta olmayacaktı.

Marcelo Boeck

‘Bugün buradaysam bunu önce Allah’a, sonra karıma borçluyum. Çünkü onsuz ben bir hiçim” diye anlatıyor yaşananları.

Chapecoense’den ayrılmış olabilir, ancak bu kulüple olan bağları hiç kopmadığı gibi daha da güçlendi.

Halbuki Aralık 2016’da takımdan ayrıldığında çok eleştirilmişti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Boeck, Chapecoense’nin kazadan önce kendisiyle sözleşme yenilememe kararı aldığını anlatmış ve yine kazadan önce Fortaleza’yla anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER