SPOR GÜNDEMİ

Holiganizm'e karşı önlem

Spor güvenliği şube müdürlükleri gelecek sezondan itibaren holiganizmle mücadele edecek.

Holiganizm'e karşı önlem
İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı ve Spor Büro Amirliği Sorumlusu Haluk Helvacı, ''spor güvenliği şube müdürlükleri''nin gelecek sezondan itibaren holiganizmle mücadelede etkin bir rol üstleneceğini bildirdi.

Haluk Helvacı, sporun Türkiye'de de büyük kitleleri peşinden sürükleyen toplumsal bir konu olduğuna işaret ederek, tribün olayları ve holiganizm ile gündemi meşgul ettiğini vurguladı.

Helvacı, spor etkinliklerine ilişkin çalışmaların, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesindeki ''Spor Büro Amirliği'' koordinasyonunda, aynı zamanda Emniyet Komuta Kontrol Merkezi (EKKM) Şube Müdürlüğü'nün organizasyonunda yürütüldüğünü ifade etti.

Helvacı, yeni kurulan şube müdürlüğüne ilişkin, şu bilgileri verdi:
''Bizim yapılanmamız büro amirliği kapsamında olduğu için, il spor güvenlik Kurulunun sekreterliğini yapmaktayız. Tüm yazışmaları yapmamıza rağmen, farklı farklı birimler görev almakta. Örneğin, stat içi kamera çekimlerini foto film şubesi yapmakta, çevre trafiğini başka bir birim düzenlemekte, stat kapılarında başka bir birimimiz görev yapmakta, dış tedbirler ve toplumsal olaylar için çevik kuvvet birimlerimiz bulunmakta. Birden farklı birim burada görev yaptığı için yeni yapılanmayla bu koordinasyonun ve adli tahkikatların tek elden yapılması sağlanacak. Bu durum çok başlılığı engelleyecek ve işin bir sahibi olacak. İşlemler daha hızlı yürüyecek, kararlar daha net alınacak. Tüm kamuoyunun isteği, sporda şiddetin sona ermesi ve holiganizmin bitmesi.''
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER