MOTOR SPORLARI

IndyCar'da korkunç kaza

IndyCar'da sezonun 15. yarışı öncesinde sıralama turlarında Charlie Kimball ciddi bir kaza atlattı.

IndyCar'da korkunç kaza
Mayıs ayında peş peşe 4 kazanın yaşandığı IndyCar'da dün de ciddi bir kaza meydana geldi.

Sage Karam'ın aracından kopan bir parça, arkadan gelen Justin Wilson'un aracının içine girdi ve Britanyalı pilotu komaya soktu.

IndyCar'da sezonun 15. yarışı olan Pocono Grand Prix'sini Ryan Hunter-Reay kazanırken, yarış sırasında meydana gelen kazada Britanyalı pilot Justin Wilson ağır yaralandı.

Yarışın bitimine 21 tur kala Sage Karam, otomobilinin kontrolünü kaybetti ve duvara çarptı. Karam'ın aracından kopan bir parça, arkadan gelen Wilson'un kokpitinin içine girdi.

Hızla gelen parçanın çarpması sonucu ağır yaralanan Justin Wilson, helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Kazada ağır yaralanan Justin Wilson, 2003 yılında Formula 1'de yarışmıştı.

INDYCAR: DUALARAMIZ WILSON'LA
IndyCar'dan yapılan açıklamada, Britanyalı pilotun durumunun ağır olduğu belirtilerek, "Wilson komada ve şu anda durumu kritik. Lehigh Valley Health Network'da ileri düzeyde sağlık kontrollerinde geçiyor. "IndyCar bu zor dönemde Justin, ailesi ve Andretti'nin yanındadır. Dualarımız ve düşüncelerimiz sizinle" denildi.

Bu arada yarışı birinci bitiren Ryan Hunter-Reay, Justin Wilson'un geçirdiği kaza nedeniyle konfeti patlatılmasını istemedi.

Güvenlik konusunda tartışmaların yaşandığı IndyCar'da geçtiğimiz mayıs ayında bir hafta içinde üst üste 4 kaza birden meydana gelmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER