SÜPER LİG

İşte Galatasaray'ın şike yaptığı maçlar

Sami Çölgeçen'in 1991'de Banik Ostrava, 1993'te ise M.United maçlarının hakemlerini sarı-kırmızılılar için para karşılığında bağladığı iddia edildi.

İşte Galatasaray'ın şike yaptığı maçlar

Galatasaray kulübü ile ilgili şike iddiaları gündeme bomba gibi düştü. 2 Kasım 1993'te yapılan Galatasaray-Manchester United maçında hakem Roethlisberger'i para karşılığında bağlamak ile itham edilen Sami Çölgeçen'in halen Futbol Federasyonu'nda çalıştığı ortaya çıktı. Üzerinde şaibe olmasına rağmen Kayserispor-Galatasaray maçında FIFA yetkililerine mihmandarlık yaparken görülen Çölgeçen'in, federasyonun dış ilişkiler departmanında delege olarak görev yaptığı belirlendi.

HERKES BİLİR
Canlıyayına bağlanan Cumhuriyet gazetesi yazarı Hürol Bilal de Çakar'ın Çölgeçen'le ilgili sözlerini doğruladı. Bilal, "Ahmet Çakar herkesin bildiği bir şeyi söyledi. Bunu ben ve bütün arkadaşlarım, hepsini bilir. Çünkü Sami bunu her yerde söylerdi" diye konuştu. Sami Çölgeçen'in kendisini hakemlere para vermek için teşvik ettiğini öne süren Hürol Bilal, "O zamanlar yabancı hakemlerin parasını kulüpler verirdi. Çölgeçen bana 'zarfların içine fazla para falan koyun' derdi" ifadesini kullandı.

OLAYA EL KOYACAK
Beyaz TV'deki Ve Gol programında yer alan bu iddianın ardından canlı yayına telefonla bağlanan Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Çölgeçen'in federasyonda görevli olduğundan haberi olmadığını söyledi. Sami Çölgeçen'in federasyonda çalıştığını ilk defa öğrendiğini ifade eden Aydınlar, "O kadar insan çalışıyor, hepsini tanımam mümkün değil. Ancak bu konunun gereğini yapacağım" dedi. Ardından Çölgeçen ve Galatasaray hakkında ikinci bir iddia daha ortaya atıldı.

BAŞKANIN UÇAĞI
Bilal, "Sami bana Sparta Prag (6 Kasım 1991'de oynanan Banik Ostrava-Galatasaray maçını kastediyor) maçının hakemine özel uçakla gidip 70 bin dolar verdiğini söyledi. Hakem onlara penaltı çalmış. İlk maçı 1-0 kaybetmelerine karşın deplasmanda 2-1 kazanıp tur atlamışlar" dedi. Çakar da "Bu iddia bana da söylendi. Hakemin adını biliyorum ama emin değilim. Rumen olduğunu biliyorum. Uçağı da Galatasaray Başkanı Alp Yalman'ın uçağı diye biliyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: FOTOMAÇ

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER