YAZARLAR

Letonya'yı yenemiyorsan yenilmeyeceksin!

Letonya'yı yenemiyorsan yenilmeyeceksin!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
İzlanda ve Çek Cumhuriyeti yenilgileriyle grubunda sıfır çeken ve son sıraya oturan A Milli Takım'ın Letonya'yı mutlaka yenmesi lazım, yenemiyorsa da yenilmemesi lazım.

Evet, Fatih Terim'in, Çek Cumhuriyeti maçı sonrasında söylediği gibi, artık bir yerden başlamak lazım... A Milli Takım, Euro 2016 Elemeleri'nde belki de en kritik maçlarından birisine çıkıyor. Dolayısıyla bu akşam oynayacağı Letonya maçını kazanması lazım,kaybedilmesi halinde teknik ekibin istifası gündeme gelebilir!

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 3. maçında bugün deplasmanda Letonya ile karşı karşıya gelecek. Başkent Riga'daki Skonto Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak.

Bu akşamki müsabakayı, İskoçya Futbol Federasyonu'ndan hakem Bobby Madden yönetecek. Madden'ın yardımcılıklarını Alan Mulvanny ve Alastair Mather'ın yapacak. Dördüncü hakem olarak David McGeachie'nin görev alacağı karşılaşmada, Kevin Clancy ve Andrew Dallas ise ilave yardımcı hakemlik görevini üstlenecek.

Gruptaki değer mücadelede ise Kazakistan, Çek Cumhuriyeti'ni başkent Astana'da konuk edecek. Lider İzlanda da sahasında, 3 puanı bulunan Hollanda'yla karşılaşacak.

Ancak bu akşam deplasmanda oynayacağımız Letonya maçı zor bir karşılaşma olacak. Letonya Milli Futbol Takımı saha ve seyirci avantajını kullanmaya çalışacak. Türkiye Millî Futbol Takımımızise 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu puan cetvelinin alt sıralarından kurtulmamız için puan ve puanlarla dönmeliyiz.

Türkiye ile Letonya 5. buluşma. A Milliler, Letonya ile bugüne kadar yaptığı ikisi resmi, ikisi özel 4 maçtan sadece birini kazandı, ikisinde berabere kaldı, birini de yitirdi. Tabir yerindeyse Letonya karşısında başarı sağlayamamışız.

Son söz olarak; Grubun tek puansız takımı olan Türkiye, Letonya karşılaşmasından mutlaka puan alabilmeli. Millilerimiz damarlarındaki kanın milli duygumuzun kaynağı olduğunu hatırlamalı ve ona göre oynamalı.

Yorumlar
TREND HABERLER