ROPÖRTAJ

Meireles: Bu yüzden F.Bahçe çok büyük!

Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Raul Meireles, samimi açıklamalarda bulundu.

Meireles: Bu yüzden F.Bahçe çok büyük!
Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Raul Meireles, kulüp resmi gazetesine röportaj verdi. Yıldız orta saha, taraftarın her maç öncesi her oyuncuyu çağırmasının kendilerini çok etkilediğini dile getirdi. 
 
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Raul Meireles, Fenerbahçe si'nin 120. sayısında yer alan röportajında, maçların son bölümlerinde asla pes etmediklerini ve son dakika golleriyle kazandıkları maçların kendilerine ekstra güç kattığını söyledi.

Röportajın tamamı şöyle:

"Geçtiğimiz sezondan bu yana Fenerbahçemizin formasını giyen Portekizliyıldız Raul Meireles, 2001 yılında profesyonel kariyerine ilk adımınıülkesinin takımlarından Boavista'da attı. Buradaki başarılı performansının ardından Porto'ya transfer olan Meireles burada 6 yıl geçirdikten sonra İngiltere'nin yolunu tuttu. Liverpool ve Chelsea formalarını giyen Meireles,Chelsea formasıyla 19 Mayıs 2012 Tarihi'nde Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmayı başardı. Avrupa'da önemli takımlarda oynamış olan Meireles, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü şu sözlerle dile getiriyor; "Kariyerimde büyük takımlarda forma giydim ama Fenerbahçe taraftarıyla çok daha büyük bir kulüp!.." Fenerbahçemizin renkli kişiliğiyle ön plana çıkan Portekizli yıldızıRaul Meireles ile oldukça samimi bir röportaj gerçekleştirdik..

İşte o röportaj;

-Futbola başlangıç hikâyenden biraz bahseder misin?
"Futbolla beni tanıştıran babamdır henüz 6 yaşındayken kötü şeylerle uğraşmayayım diye futbolun içine adapte etti beni. Sonrasında futboldan kopamadım adım adım ilerledim bu yolda. Şu an bu noktalara gelmemdebabamın rolü oldukça büyüktür."

-Kendi ülken olan Portekiz'de ve İngiltere'nin önemli takımlarında forma giyip, büyük başarılar yakaladın. Geçen sezondan bu yana da Fenerbahçemizde forma giyiyorsun. Fenerbahçemize geldiğin günden bu yana neler yaşadın, duyguların nelerdir?
"Fenerbahçe'ye gelmeden önce de büyük takımlarda oynadım.Fenerbahçe de gerçekten çok büyük bir kulüp. Fenerbahçe'nin diğer takımlardan farkı inanılmaz bir taraftar kitlesine sahip, buraya geldiğim ilk günden itibaren bu taraftar beni büyülüyor. Bir kulübü büyük yapan unsurların başında taraftar gelir, Fenerbahçe bu yüzden çok çok büyük bir kulüp."

"ALVES TAKIMIN KİMYASINA UYAN BİR FUTBOLCU"

-Bu sezon vatandaşın olan Bruno Alves de takıma katıldı. Bruno Alves Fenerbahçemize geldikten sonra neler hissettin?
Bruno'nun burada olması benim için extra bir motivasyon oldu. KendisiylePorto takımında da görev almıştık. Futbol dışındaki günlük hayatımızda da çok iyi arkadaşız. Alves bu takımın kimyasına uyan birisi savaşçı özelliğiyle. Burada olduğu için çok mutluyum.

-Sezona istediğimiz gibi başlayamadık ama arka arkaya gelen seri galibiyetlerle birlikte ligin zirvesinde yer alıyoruz. Takımdaki hava nasıl, çalışmalar nasıl gidiyor? Gelecek hakkında neler düşünüyorsun?
"Herhangi bir kulüpte hoca değişikliği olduğu zaman ister istemez bir süre adaptasyon sorunu yaşayabiliyoruz. Lige istediğimiz gibi başlayamadık. Sonrasında kazanmaya başladık ve aynı şekilde de devam ediyoruz. Bu seriyi devam ettirip, sezon sonunda taraftarımızın karşısında şampiyonluk sevincini yaşamak istiyoruz. Biz gerçekten iyi bir takımız çünkü"

- Takımda kıyasıya bir forma yarışı söz konusu, senin oynadığın mevkide de birçok isim bulunuyor. Bu rekabet hakkındaki düşüncelerin nelerdir?
"Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte futbolcuysanız eğer forma rekabeti kaçınılmazdır. Sadece benim pozisyonumda değil tüm pozisyonlarda bu rekabetin olması doğal. Bu rekabetin artılarını zaten görüyoruz ki takım olarak zirvedeyiz. Oyuncular arasındaki tatlı forma rekabeti başarımızın anahtarıdır."

"ŞAMPİYONLUK BÖYLE MAÇLARDAN GEÇİYOR"

- Şu ana kadar bazı maçları son dakika golleriyle kazandık. Son dakika attığımız gollerle gelen galibiyetler hakkında neler söylemek istersin?
"Çok güçlü bir teknik kadro ve oyunculardan oluşuyoruz. Bize, maçın son saniyesine kadar inanan ve maçın bitiş düdüğüne kadar destekleyen taraftar kitlemiz var. Maçın sonlarına yaklaşılırken futbolcular olarak asla pes etmiyoruz, o anlarda daha sakin kalıp maçı istediğimizden dolayı son dakika golleriyle birçok maçı kazandık. Bu durum tabi ki bize extra güç katıyor. Belki de şampiyonluk böyle maçlardan geçiyor.."

-Vücudunun nerdeyse her yerinde dövmeler bulunmakta. Senin için en önemlileri dersek?
"Vücudumda birçok dövme bulunmakta, hepsinin ayrı bir anlamı var. Ailemin fotoğraflarının olduğu dövmelerim benim için en önemlileri diyebilirim. Daha da dövme yaptırmayı düşünüyorum, her birinin ayrı önemi var benim için."

-Türkçe şarkıları çok iyi seslendirdiğini biliyoruz. Özellikle geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin ardından dönüş yolculuğunda söylediğin şarkılarla herkesin sempatisini kazandın. Nereden geliyor bu merak? Futbolcu olmasaydın şarkıcı olur muydun?
"Müzik benim için vazgeçilmez bir şey.. Maçlara da bu şekilde daha iyi motive oluyorum. Hayatımdan çıkaramayacağım öğeler arasında. Şarkıcı olma konusuna gelinirse o kadar da yetenekli değilim aslına bakarsanız. Buraya geldiğimde Türkçe müzikleri duyduğumda oldukça hoşuma gitti. Hem dinlemeye hem de elimden geldiğince söylemeye başladım. Geçtiğimiz sezon sizlerde bunu dinlediniz, kim bilir bu sezon da söyleyebilirim.."

"RONALDO TARİH BOYUNCU FENOMEN OLACAK"

-Cristiano Ronaldo ile ilgili neler söylemek istersin?
"Ronaldo, Portekiz'in ve Dünya Futbolu'nun bana göre en iyisi. Benim içinde onunla aynı takımda oynamak gurur kaynağı. Kendisi benim için fenomen ve bütün futbol tarihi boyunca da fenomen olarak kalacaktır. Son olarak Dünya Kupası Baraj Maçı'nda yaptıklarını gördünüz, o zaten her şeyi anlatıyor."
"Taraftarımızın takımdaki her oyuncuyu isimleriyle tribünlere çağırmaları muhteşem bir şey!.."

-Son olarak taraftarlarımız hakkında neler söylemek istersin? Bir mesajın var mı onlara?
"Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na her çıktığımda büyüleniyorum. Buranın ayrı bir havası ayrı bir ruhu var. Maç başlamadan ısınma çalışmalarında, her birimizin ismini bağırarak çağırmaları bize ayrı bir güç katıyor. Başka statlarda bir ya da iki oyuncu çağırılırken, bizim taraftarımız her oyuncuyu tribünlere çağırmaları gerçekten muhteşem. Bu yüzdenFenerbahçe taraftarı gerçekten çok büyük!.."" 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER