DÜNYA KUPASI

Panzer 15 yılda zirveye tırmandı

Futbol olarak 2000'li çökmüş olarak giren Almanya, yaptığı altyapı devrimi ile 15 yılda zirveye çıktı.

Panzer 15 yılda zirveye tırmandı
Almanya 1999 yılında altyapı hamlesiyle sadece Almanları değil, başka yerde doğan yetenekli futbolcuları da izlemeye başladı.

Kurulan 121 adet futbol akademisiyle, öz kaynak düzeninde değişikliğe gidildi. Irk değil yeni model oyuncu tanımı yapıldı. Bundesliga 1. ve 2. lig takımlarına altyapı akademisi kurma zorunluluğu getirildi. Ülkeye göç eden yeni neslin çocukları bir anda gözde oldu. Bu altyapı atılımının sonuçları sonunda artık çok uluslu bir Alman Milli Takımı'na ulaşıldı.

Federasyonun çalışmalarıyla eş zamanlı olarak Almanya Hükümeti de Vatandaşlık Yasası'nda değişiklik yaptı. ABD gibi ülkesinde doğanlara doğrudan vatandaşlık vermese de ülkesine göç edenlerin çocuklarının vatandaşlığa geçmesinde kolaylık sağlandı.

Göçmenlerin çocukları Almanya'da doğuyorsa, Alman vatandaşlığı alabildi. Bu da çok uluslu bir Alman Milli Takımı'nın yolunu açtı. Panzerler'in 2010 Dünya Kupası kadrosundaki 23 oyuncudan, 11'i isteseler başka ülkelerde forma giyebilirlerdi. Son Dünya Kupası'nda Khedira, Mesut, Podolski, Klose ve Boateng kadroda yer aldı.

TERiM'iN ÖRNEK GÖSTERDiĞi ALMANLAR

Lucas Podolski: Aslen Polonyalı, 1985 yılında doğan Podolski, 2 yaşında Almanya'ya taşındı. Jerome Boateng: Kökenleri Gana'ya dayanıyor, Almanya'da doğup büyüdü. Kardeşi ise Gana için ter döküyor.

Serdar Taşçı: 1987 doğumlu olan oyuncu, kökenleri Türkiye'de olmasına karşın Almanya'da doğup büyüdü.
Sami Khedira: Kökenleri Tunus'a dayanan 1987 doğumlu yıldız oyuncu Khedira, Almanya'da doğup büyüdü.
Marko Marin: Bosna Hersek doğumlu. 2 yaşındayken savaştan kaçan ailesi Almanya'ya yerleşti.
Mesut Özil: 1988'li Mesut, Türkiye kökenli, Almanya'da doğup büyüdü.
Mario Gomez: İspanyol kökenli, Almanya'da doğup büyüdü.
Klose: Polonya doğumlu, 7 yaşında Almanya'ya yerleşti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER