YAZARLAR

Schuster ve Hagi’nin biletini Fener kesti…

Schuster ve Hagi’nin biletini Fener kesti…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]
Bu iki isimde büyük umutlarla takımlarının başına getirildiler. Bir tarafta dünyaca bilinen ve Real Madrid kulübünü çalıştırmış Shuster, diğer tarafta "Avrupa Fatihi" dönemlerinde Galatasaray'ın efsane ismi Hagi... 
 
 
Her ikisi de kendi evinde yenildikleri Fenerbahçe maçları ile kredilerini tamamen tükettiler. Fenerbahçe maçını kazanmış bir Beşiktaş, hoca konusunda acele etmez hatta sezon sonuna kadar kalması kesinleşirdi. Aynı şekilde tüm umutlarınıderbiye bağlayan Galatasaray'da da derbinin kazanılması durumunda Hagi sezon sonuna kadar kalacaktı. Fenerbahçe kazandığı maçlarda hem 6 puan aldı hem de rakiplerin menfaatine gelişmelere sebep oldu. Bu mağlubiyetler sonrasında taraftar sinirlense de, üzülse de hocaların gönderilmesinden memnun olduklarını düşünüyorum.

Elbette Fenerbahçe'ye karşı kazanmak istiyorlardı ama bu mağlubiyetler inanın Beşiktaş ve Galatasaray'ın geleceği açısından çok iyi oldu. Beşiktaş Tayfur'la sezonu daha rahat bitirir. Galatasaray'da ise Tugay'a emanet edilir diye bekliyordum. Tugay yardımcılık yapacak ve Hagi'nin gitmesi takıma olumlu yansıyacak.

Shuster Real Madrid'i çalıştırdı diye burada başarılı olacak diye bir şart yok. Yıldız oyuncular Shuster sayesinde geldi deniliyor ben ona da katılmıyorum. Beşiktaş verdi parayı, aldı. Oyuncular şartların uygunluğuna baktıkları kadar alacaklarına da bakarlar. Hatta para önceliklidir. Beşiktaş'ın bu durumundan yönetim değil Shuster sorumludur. Ernts ve Necip gibi iki önemli ismi oynatmadı ve oyun içerisinde yaptığı müdahaleler, onbirleri hep ters tepti. Ertnt gibi bir oyuncu 1 dakikalığına oyuna dahil oldu.

Galatasaray'da Hagi zamanında iyi futbolcuydu. Teknik direktör olarak geldi ve başarısız olduğu için gönderildi. Başarısız diye gönderilen birine tekrar takımı emanet etmek ne kadar mantıklı? Bunun sorumlusu yönetimdir. Takımı darmadağın eden de Hagi'dir. En iyi ortam her zaman Galatasaray'da olmuşken, onun döneminde ortam diye bir kavram kalmamıştır. Hagi onbirinden tutunda sistemine kadar, oyuncu değişikliklerine kadar hep hatalı davrandı. Onun iyi futbolculuğu hocalığına hiç yansımamış. Kaldı ki maçtan sonra taraftarı "hırsız" bile yapmıştı.

Ben Galatasaray ve Beşiktaş taraftarına bu talihsiz dönemleri için geçmiş olsun diyorum. İnşallah her iki kulüpte gerçek kimliğini sahaya yansıtır ve kalan maçlarda başarılı olurlar. Lig onlar olmadan zevkli olmuyor. Onlar şampiyonluk mücadelesinin içinde olduklarında daha heyecanlı oluyor. 

Yorumlar
TREND HABERLER