FUTBOL

Semih Şentürk 3 Temmuz itirafında bulundu

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli golcülerden Semih Şentürk, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Semih Şentürk 3 Temmuz itirafında bulundu - Sayfa 1

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli golcülerden Semih Şentürk, 3 Temmuz sürecinden ve Fenerbahçe'den ayrılış nedenine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Semih Şentürk 3 Temmuz itirafında bulundu - Sayfa 2

‘Keşke ben de öne çıksaydım' "Herkesin bir hatası, pişmanlığı oluyor. Çok güzel günlerim de oldu. Son 3 haftada 3 tane şampiyonluk kaçırdım. Pişmanlık duyduğum dönem şike sürecidir. O dönemde biraz kendimi geri plana attım, yanlış yaptım diye düşünüyorum. Volkan gibi, Gökhan Gönül gibi daha öne çıkabilirdim. Bilinçli olarak kaçmış değilim. Yapım itibarıyla böyle davrandım. Ama hata. Öne çıksaydım daha iyi olurdu. Popülizm yapmadım ve o sene benim için kötü geçti. Sonrasında Aykut hoca ile şans bulamayınca soğukluk başladı."

Semih Şentürk 3 Temmuz itirafında bulundu - Sayfa 3

‘Güvenlik arabasından bile' "Şike sürecinde ismimin geçmesi benim psikolojimi etkiledi. Neden geçti, ben de bilmiyorum. O dönem benim için kâbustu. Evimde sabah 7'de kalkıyordum. Acaba birisi geldi mi diye! Nereden ne geleceğini bilemiyordum. Psikolojim kötüydü, bu da performansımı etkiledi. Bu stres her şeye yansıdı, çöküş başladı. Bunları ilk defa söylüyorum. Evin önünde kapıyı açtım, çöp atmaya çıktım. Sitenin güvenlik arabasını gördüm. Polis geliyor diye bir içeri kaçışım var; inanılmaz. Bu o andaki psikolojimizin ne halde olduğunu anlatıyor."

Semih Şentürk 3 Temmuz itirafında bulundu - Sayfa 4

‘555'li numara kâbusu' "Ben hayatım boyunca karakola gitmemiş biriyim. Türkiye'yi sarsan bir olayda isminiz geçiyor. Etkilenmemek mümkün değil. O anda eşini, çocuğunu her şeyi düşünüyorsun. Emre söyledi bana; ‘555'li numaradan ararlarsa organizeden arıyorlardır' diye. Bir gün bir baktım 555'li bir numara arıyor. Refleksle hemen açtım. Konuşmadım, adamın yüzüne kapattım. Sonra kendim aradım. Zor günlerdi. Bütün bunlar sahaya yansıdı. 28 yaşındayım, tam en olgun yaş bir futbolcu için. Üstelik Aykut hoca ile iyi sezon geçirmişim, 14 gol atmışım. Daha iyi olmam gerekirdi, ama sebepleri anlattığım gibi. Sonra milli takıma da gidemedim."