MİLLİ TAKIM

Tarihinde bir ilk! Polonya çeyrek finalde

İsviçre'yi penaltılar sonucu 6-5 mağlup eden Polonya, tarihinde ilk kez çeyrek finale çıktı..

Tarihinde bir ilk! Polonya çeyrek finalde

EURO 2016'da son 16 heyecanı başladı, İsviçre'yi penaltılar sonucu 6-5 mağlup eden Polonya, tarihinde ilk kez çeyrek finale çıktı..

İsviçre: 1 - Polonya: 1 (Penaltılarla 6-5) 

Euro 2016'da günün ilk maçında İsviçre ve Polonya mücadele etti. Polonya'dan Blaszczykowski ve İsviçre'den Shaqiri'nin karşılıklı golleriyle normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma anlarında da gol sesi çıkmadı.

Penaltı vuruşlarının ardından İsviçre'den Xhaka'nın kaçırdığı penaltı sonrası Polonya 6-5'lik üstünlük sağladı ve adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Polonya, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

PENALTILAR
*Lichtsteiner - Attı (İsviçre)
*Lewandowski - Attı (Polonya)
*Xhaka - Kaçırdı (İsviçre)
*Milik - Attı ( Polonya)
*Shaqiri - Attı (İsviçre)
*Glik - Attı (Polonya)
*Schar - Attı (İsviçre)
*Blaszczykowski - Attı (Polonya)
*Rodriguez - Attı (İsviçre)
* Krychowiak - Attı (Polonya)

 İsviçre ile Polonya

MAÇ HIZLI BAŞLADI...

EURO 2016 son 16 turunun ilk maçında İsviçre ile Polonya karşılaştı. Maça hızlı başlayan takım Polonya olurken, henüz ilk dakika içerisinde Milik topu boş kale yerine auta gönderdi. Milik, 5. dakikada bu kez Grosicki'nin ortasında kafayı vurdu ancak yine golü bulamadı. Dakikalar 29'u gösterirken Polonya'da bu kez soldan Milik'in kullandığı kornerde arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Grzegorz Krychowiak'ın kafası dışarı gitti.

POLONYA KİLİDİ 39'DA AÇTI

39. dakikada Polonya nihayet aradığı golü buldu. Sağ kanattan getirdiği topla rakiplerini birer biren geçen Grosicki, arka direkte Blaszczykowski'yi gördü. Tecrübeli oyuncu da düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi ve ilk yarı 1-0'lık Polonya üstünlüğü ile sona erdi. İkinci 45 dakikada iki takım adına da maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Ancak maçın son 15 dakikasına doğru toparlanan İsviçre, Polonya'yı zorlamaya başladı.

 İsviçre ile Polonya

İSVİÇRE KENDİNE GELDİ

73'te Rodriguez'in frikiğinde kaleci Fabiansky müthiş uzandı ve gole izin vermedi, 79. dakikada ise Haris Seferovic sol ayağıyla ceza sahasına girmeden çektiği şut üst direkte patladı.

TURNUVANIN EN GÜZEL GOLÜ SHAQIRI'DEN

Dakikalar 82'yi gösterdiğinde EURO 2016'da şu zamana kadar atılan gollerin en güzeli İsviçreli Shaqiri'den geldi. Sol kanattan ceza sahasına yapılan orta sonrası dönen topa gelişine röveşatayı vuran Xherdan Shaqiri harika bir golle İsviçre'ye 1-1'lik eşitliği getirdi. Bu dakikadan sonra iki takımın da atakları sonuç vermedi ve mücadele uzatmalara gitti.

EREN NET FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİ

Uzatma anlarında sahada İsviçre'nin baskılı futbolu vardı. Eren Derdiyok ile iki net gol fırsatı yakalayan İsviçre, golü bulamazken kaleci Fabianski kurtarışlarıyla takımını hayatta tuttu. Polonya'nın son anlarda Piszczek ile girdiği pozisyondan da sonuç çıkmayınca maç penaltılara gitti. Penaltı atışları sonucunda kazanan Polonya oldu

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER