DİĞER HABERLER

Tarsus Yarı Maratonu koşuldu

Tarsus Belediyesi ile Amerikan Koleji ve Sağlık Eğitim Vakfı tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen 21 kilometrelik ''Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'' koşuldu.

Tarsus Yarı Maratonu koşuldu
Erkeklerde Etiyopyalı Moses Too, kadınlarda ise İstanbul Kasımpaşa'dan Ümmü Kiraz birinci oldu.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan'ın Kültür ve Sanat Sokağında start verdiği yarı maratonda, sporcular 21 kilometre koşarken, 5 bin kişinin katıldığı halk koşusunda ise 5 kilometre yol katedildi.

Seçer, etkinlikte yaptığı konuşmada, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirterek, Tarsus'un uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Tarsus'un, geçmişi uzun yıllara dayanan maratonla buluşmasının, tanıtım açısından önemini vurgulayan Seçer, bununla yetinmeyerek daha farklı organizasyonların da düzenlemesi gerektiğini dile getirdi.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ise maratonun, Tarsus'u tanıtma hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü belirterek, ''Bir kez daha yerli ve yabancı sporcuları böyle bir etkinlikte buluşturduğumuz ve ilçemizin tanıtımına katkı sağladığımız için mutluyuz'' dedi.

-Ümmü Kiraz birinci oldu-

18 ülkeden 118'i yabancı, bin 350 sporcunun katıldığı yarışmada, erkeklerde Kenyalı Moses Too 1.03.56'lık derecesiyle, kadınlarda ise İstanbul Kasımpaşa'dan Ümmü Kiraz 1.12.56'lık derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandılar.

Erkeklerde 2'nciliği Etiyopya'dan 1.04.13'lük dereceyle Wabi Gaydabi Teftiye, 3'üncülüğü Azarbeycan'dan 1.04.27'lik dereceyle Aliyev Tilahun elde etti.

Kadınlarda ise 2'nciliği Etiyopyalı Zinash Hayile Tola 1.15.40'lık dereceyle alırken, 3'üncülüğü 1.16.09'luk dereceyle Kenyalı Jascor Jemutai elde etti.

Yarışmada birincilere 3 bin, 2'ncilere bin 500, 3'üncülere ise bin dolar para ödülü verilecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER