DİĞER HABERLER

Trabzon yarı maratonuna doğru

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, 30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını duyurmak açısından önemli olduğunu söyledi.

Trabzon yarı maratonuna doğru

Başkan Gümrükçüoğlu, Belediye Meclis Salonunda, Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörü Nihat Doker ve diğer yetkililerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gümrükçoğlu, Trabzon Belediyesi ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile 15. Halk Koşusu'nun 21 Şubat Pazar günü yapılacağını belirtti.

Geçen yıl maratona 207 yerli ve yabancı sporcunun iştirak ettiğini, bugün itibariyle bu organizasyona rekor bir katılım gerçekleştiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, ''Bu yıl ise şu ana dek 270 sporcu elektronik posta yoluyla müracaatlarını yaptırmış bulunmaktadır. Kayıtlar Cumartesi gününe kadar devam edecektir. Yarı maratonumuz Pazar günü 09.30 da Emperyal üst geçidi altından başlayacak yarı maratonun Yıldızlı mevkisinden dönülerek Trabzon Belediyesi önünde bitecektir'' dedi.

Gümrükçoğlu, şu ana dek yabancı sporcu olarak ise Gürcistan'dan 7, Kenya ve Fas'tan 3, ABD, Almanya, Ukrayna, Etiyopya'dan da olmak üzere 17 yabancı sporcunun yarı maratona katılmak için başvurduğunu kaydetti.

Yarı maratonun 18-39 yaş grubu bay ve bayan, 40 ile 80 yaş arası veteranlar kategorilerinde yapılacağını ifade eden Gümrükçoğlu, çeşitli para ödüllerinin de verileceğini kaydederek, ''18-39 yaş arasında birincilere 3 bin dolar, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise bin dolar para ödülü olmak üzere ilk 10 sıra arasında yer alacaklara çeşitli para ödülü verilecek. Veteranlarda ve halk koşusunda da para ödüllerimiz olacak'' diye konuştu.

2011 yılında Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın Trabzon'da yapılacağını ifade eden Gümrükçoğlu, ''Bu gerçekleştireceğimiz organizasyon ilimiz ve ülkemizin tanıtımı açısından son derece önemli organizasyonlardandır. Maraton ve halk koşusu hem olimpiyatları duyurmak ve tanıtmak yönünden hem de Trabzon'un nasıl spor ve dünya kenti olduğunu anlatmak yönünden ayrı bir önem taşıyor. O nedenle birlik olarak bu türlü faaliyetlere destek olmalıyız'' ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, ayrıca bir spor kenti olan Trabzon'a bugüne kadar önemli katkılar sağlayan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a da teşekkür etti.

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörü Nihat Doker ise bu yıl organizasyona desteklerini artırarak verdiklerini belirterek, ''Trabzon bizim için önemli bir şehir, gerçekten bir spor şehri. Atletizm Federasyonu olarak bu organizasyonu geçmişte olduğu gibi bugün de destekliyoruz. Sayın başkanımızın yanındayız. Organizasyonun iyi geçmesi için her türlü desteği vermeye her zaman hazırız. Katılımın fazla olmasının da memnuniyetini yaşıyoruz'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER