SPOR MEDYASI

Trabzon yerel gazetesini şok eden ceza

Trabzon'da yayın yapan Taka Gazetesi'ne 100 bin lira ceza verildiği bildirildi.

Trabzon yerel gazetesini şok eden ceza
Trabzon'da yayın yapan Taka Gazetesi'ne, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen İdari Yaptırım Tutanağı'nda, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine Dair Kanun'un ihlal edilmesinden dolayı 100 bin lira ceza verildiği bildirildi.


Taka Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Sancak, yaptığı açıklamada, kendilerine verilen cezanın kabul edilir hiçbir tarafının olmadığını savundu. Sancak, kendilerinin Trabzonspor'un haklarını, menfaatlerini savunduklarını belirterek, şunları söyledi:

''Trabzonspor'un menfaatlerini savunmak ve Türk futbolunun aklanmasını sağlamak adına yapılan yayıncılık maalesef suç sayılıyor. Türk futbolu leke almasın, Trabzonspor'un hakkı gasp edilmesin istedik. Bu çerçevede yapılan yayınlarımız maalesef suç sayıldı. Temiz futbol anlayışı ve Trabzonspor'un haklarını korumak, kollamak adına yayıncılık yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Biz kimsenin şahsiyetine hakarette bulunmadık. Kişilik haklarına saldırmadık. Sadece Türkiye Futbol Ligi'nin şaibe altında kalmaması için habercilik yaptık. Bu tip sindirme politikalarıyla bizi kimse susturamaz.

Biz bölgesel bir gazeteyiz ve bölgenin menfaatlerini kollamak zorundayız. UEFA'nın FIFA'nın bile kanaat getirdiği şike davasının faturasını maalesef Taka Gazetesi'ne kestiler. Şike yasasını çıkaranlar, ne yazık ki basınla ilgili ceza maddesine hiç dokunmadılar. 5-12 yıllık hapis cezası 1-3 yıla indirilirken, yerel ve ulusal basını bir tutan ceza maddesinde hiçbir düzenleme maalesef yapılamadı. 100 bin lira cezanın bir yerel gazete için ne anlam taşıdığı herkesin malumudur. Ama biz Taka Gazetesi olarak yayınımıza devam edeceğiz.''

Sancak, ceza için bir üst mahkemeye itirazda bulunduklarını, Türk adaletine olan güvenlerinin tam olduğunu da kaydetti.

-TGC'nin açıklaması-

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada ise nisan ayından çıkartılan 6222 sayılı kanunun üzerinden 7 ay geçmeden tekrar meclise getirilerek değiştirildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Söz konusu kanunun yapılış ve değiştirilmesi aşamalarında kamuoyuna da yansıdığı gibi Türkiye Futbol Federasyonu görüşleriyle yönlendirici ve etkili olmuştur. Kamuoyundaki son şike olaylarının adalete taşındığı bir süreçte, söz konusu yasa ile ilgili olarak 'ağır şartlar taşıdığı' gerekçesiyle değişiklik isteyen TFF'nin, görevi sadece oluşan kamuoyunu aktarmak olan ve de bunu yerine getiren Taka Gazetesi hakkında, değiştirilmesini istediği yasaya dayanarak suç duyurusunda bulunup cezai işlem uygulanmasını talep etmesi çelişkili bir davranış biçimidir.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER