SÜPER LİG

Trabzonspor <font color='#FF0000'>soyguna maruz kaldı</font>

Trabzonspor'da yapılan Divan Başkanlık Kurulu Toplantısı'nda Ali Özbak ve Özkan Sümer açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor <font color='#FF0000'>soyguna maruz kaldı</font>
Kulüp divan başkanlık kurulu başkanı Ali Özbak, bordo-mavili kulübün yaşadığı en büyük sendromun futbolda şike konusunda yaşanan 3 Temmuz süreci olduğunu belirterek, ''Bu süreç devam etmektedir, devam edecektir. Ülkemizde hukuk ne denli işliyor, onu bu sürecin sonunda hep birlikte göreceğiz'' dedi.

Bu süreçte bordo-mavili kulübün ve dolayısıyla yönetim kurulunun çok sıkıntı yaşadığını kaydeden Özbak, ''Zira, ülkemizde hak arama, maalesef çok ama çok zor bir arayıştır. Bir de sizin toplu gücünüz, karşı tarafın toplu gücünden zayıf kalıyorsa, bu daha da zorlaşıyor. Ayrıca, o topluca gücünü bütünleştirerek ortaya koyarken, sen bölünüp, parçalanarak bu gücü kullanıyorsun. Bu durumda gelinen nokta itibarıyla yine de iyi yol kat edildiğini söyleyebiliriz. Bizim beyaz olmamızın tek nedeni yönetimlerimizin dün de bugün de kuruluşumuzdaki temiz sayfayı bugüne değin korumalarıdır. Bu nedenle onlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Göç edenlerin huzurunda saygıyla eğiliyoruz'' diye konuştu.

Özbak, divan başkanlık kurulu olarak, bu süreçte gereken neyse onu yapmaktan asla kaçınmadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Her durumda yönetime, dolayısıyla kulübümüzle birlikte hareket etmeyi ön planda tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Tüm milletvekillerine, TFF'yi yönetenlere, önemli spor kuruluşlarına, yazarlara mektup yazdık. Mektupla ilintili kurduğumuz kişi sayısı bine yakındır. Son olarak sivil toplum örgütlerinin desteği ile Sayın Başbakanımıza yine bir mektup daha yazdık.

Bu uygulamalara zaman içerisinde devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Ta ki kulübümüzün kural dışı çalınan şampiyonluklarından olan 2010-2011'in geri alınmasına kadar mücadele devam edecektir. Bizim 28 yıllık süreçte hak ettiğimiz en az 5 şampiyonluğumuz saha dışı oyunlarla gasp edilmiştir. 2010-2011'deki bunlardan biridir ama onun çalındığı hukukla tespit edilmiştir. Zaman ne kadar devam ederse etsin, camia olarak topyekün bunun peşinden koşmalıyız, koşacağız da. Bu sadece bir şampiyonluğumuzu geri almak değildir. Tüm yok edilen şampiyonluklarımızın da iadesi anlamı taşır.''

-Sümer: ''Trabzonspor, büyük bir soyguna maruz kaldı''-
Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Özkan Sümer ise Ali Özbak'ın, Trabzonspor'un puanların çalındığından bahsettiğini ifade ederek, ''Trabzonspor, büyük bir soyguna maruz kaldı. Ne çalınması. Sevincimiz çalındı, övüncümüz çalındı, onurumuz, prestijimiz, kazancımız, her şeyimiz çalındı. Bu sade bir kupa meselesi değil. O sevinci, övüncü, onuru bize yaşatmadılar. Kan kusturdular. Bunları aramamız lazım. İhtiyacımız bir kupa değildir'' dedi.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER