FUTBOL

Türkiye'de online video hakem yardımcı sistemi ilk kez uygulandı!

Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası öncesinde hazırlık kapsamında verilen arada milli takımlar hazırlık maçlarına devam ediyor. Finlandiya ile Malta, Antalya'da karşı karşıya gelirken bu özel mücadelede video yardımcı hakem (VAR) sistemi, Türkiye'de ilk kez çevrimiçi olarak uygulandı

Türkiye'de şu ana kadar offline (çevrimdışı) olarak yapılan video yardımcı hakem sistemi (VAR), Antalya'da oynanan Finlandiya-Malta maçıyla ilk kez çevrimiçi olarak uygulandı. Karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetti. Göçek'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Serkan Olguncan yaptı.

Türkiye'deki VAR çalışmaları sonrasında FIFA ve IFAB izinleri alınarak müsabakada hakemin, VAR hakemiyle doğrudan iletişim kurabildiği uygulama gerçekleştirildi. Müsabakada VAR olarak Halis Özkahya ve video yardımcı video hakem (AVAR) olarak ise Ali Palabıyık görev aldı. Maçı, Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyesi Serdar Tatlı ile Erol Ersoy ve Süper Lig hakemleri de izledi.

FİNLANDİYA KAZANDI

Maçta Finlandiya, Malta karşısında üstün futbol oynadı. Finlandiya, ilk yarıyı 13. ve 27. dakikada Teemu Pikku, 23'üncü dakikada da Kalle Taimi'nin golüyle 3-0 önde tamamladı. 85. dakikada Fredrik Jensen ve 3 dakika sonra da Pyry Soiri Malta filelerini havalandırdı. Finlandiya, karşılaşmayı 5-0 kazandı. Maçta iki ülkenin taraftarı da tribünden takımlarını destekledi.

İKİNCİ DEFA AZERBAYCAN-MAKEDONYA MAÇINDA UYGULANACAK

Türkiye'de VAR yarın Antalya Mardan Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak Azerbaycan, Makedonya müsabakasında da uygulanacak. Bu maçta ise Halis Özkahya düdük çalarken yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Kemal Yılmaz yapacak, Ali Palabıyık 4. hakem olarak görev alacak. Bu maçta Cüneyt Çakır 'VAR', Hüseyin Göçek ise 'AVAR' olarak görev üstlenecek. Antalya'da oynanacak iki milli müsabaka ile VAR'ın Türkiye'ye kazandırılmasında çok önemli bir adım atılacağı ifade edildi.

Yorumlar
TREND HABERLER