DİĞER HABERLER

Türkmen bu kez Etiyop'ya da

Türk Teknik Direktör Mehmet Tayfun Türkmen, bu kez Etiyopya Premier Lig ekiplerinden Dedebit FC ile anlaşmaya vardı.

Türkmen bu kez Etiyop'ya da

Türk teknik direktör Mehmet Tayfun Türkmen, Etiyopya Premier Lig ikincisi Dedebit FC ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Türkiye'de Gençlerbirliği ve Antalyaspor'da başarılı çalışmalara imza atan ve 2007 yılında Gana Premier Ligi takımlarından All Stars, 2009 yılında ise yine aynı ligde mücadele eden Heart Of Lions takımını çalıştıran teknik dİrektör Tayfun Türkmen, bu kez Etiyopya Premier Ligi takımlarından Dedebit FC'nin başına geçti.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dedebit takımının geçen sezonu premier lig ikincisi olarak tamamladığını, bu yıl hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu söyledi. Takımın Afrika Konfederasyon Kupası'na da katıldığını belirten Türkmen, amaçlarının bu kupada da final oynamak olduğunu ifade etti.

Etiyopya Premier Ligi'ni 9 yıldır üst üste St. George takımının şampiyon olarak tamamladığının altını çizen Türkmen, ''Bu yıl buna son vermek istiyoruz. Teknik kadro, oyuncular ve yönetim kenetlendik. Tek amacımız bu yıl ipi göğüslemek'' diye konuştu.

Türkmen, Debebit'in Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'nın takımı olduğunu ve 35 bin kişilik Addis Ababa Stadı'nda oynanan maçlara taraftarın büyük ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER