FUTBOL

UEFA EURO 2024 için yeni kriterler koydu

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak olan ülkeyi seçecek olan UEFA, ilk defa insan hakları kriterlerini yerine getirme şartı koydu.

UEFA EURO 2024 için yeni kriterler koydu

UEFA'nın Euro 2024 için adaylık başvurusu yapan Almanya ve Türkiye'ye Birleşmiş Milletler sözleşmesindeki insan hakları kriterlerini yerine getirmesinin şart olduğunu bildirdi. Yolsuzluğu engelleyici yasaların da kriterlerin arasında yer aldığı öğrenildi.

İLK KEZ İNSAN HAKLARI MADDESİ KOYULDU

UEFA'dan yapılan açıklamada, Türk ve Alman yetkililere adaylık sürecine dair detaylı bir bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Toplantıda, aday ülkelerin yerine getirmesi gereken kriterler arasında ilk kez insan haklarıyla ilgili madde koyulduğu ifade edildi. 

Açıklamada bu kriterin Birleşmiş Milletler'in 'İş ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri' ve Spor, Haklar Birliği'yle yakın iş birliği içerisinde oluşturulduğu belirtildi. Kriterler arasında yolsuzluk karşıtı önlemler ve uyumluluk da bulunuyor. 

CEFERİN: UEFA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin de "İnsan hakları ve işçi haklarının korunması UEFA için en yüksek öneme sahiptir. Adaylık sürecinde, insan haklarının korunması ve gözetilmesine yönelik bir takım maddelerin kriterler arasına eklenmesi, bizim için olmazsa olmaz. Bundan böyle, UEFA'nın düzenleyeceği tüm turnuvalarda ve finallerde, ev sahipliğine aday ülkenin bu kriterlere sıkı bir şekilde uyması gerekecektir." dedi. 

UEFA 27 Nisan'da Almanya ve Türkiye'nin katıldığı bir çalıştay düzenlemişti. Nyon'da gerçekleştirilen etkinlikte bu konunun gündeme getirildiği öğrenildi. UEFA'nın her iki ülkenin temsilcilerine de bu kriteri deklare ettiği belirtildi.

Irkçılığa maruz kalan Muntari sahayı terk etti

SKYSPORTS: İBRE ALMANYA'YA DÖNDÜ

SkySports, UEFA'nın bu açıklamasının ardından Euro 2024 için ibrenin Almanya'ya döndüğünü öne sürdü. Haberde UEFA'nın belirttiği yeni kriterlerin Türkiye'nin işini zorlaştırdığı savunuldu. 

Euro 2024'ün düzenleneceği yer Eylül 2018'de açıklanacak. Her iki ülkenin de başvuru dosyalarını 27 Nisan 2018'e kadar teslim etmesi gerekiyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER