SPOR MEDYASI

Uğur Meleke'den Milli Takım için flaş öneri

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, son yazısında A Milli futbol takımı kaptanı olarak görmek istediği futbolcuyu nedenleri ile birlikte yazdı...

Uğur Meleke'den Milli Takım için flaş öneri

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, Milli Takım'da kaptanlık görevini Cenk Tosun’un üstlenmesi gerektiğini nedenleri ile birlikte kaleme aldı.

İşte o yazıdan bir bölüm….

Cenk'in gelişiminin hiç durmaması, rekabetten yılmaması, çalışkanlığı ve güleryüzünü görünce, şu anda bir genç sporcuya daha iyi bir örnek kimi gösterebilirsin ki diye sordum kendi kendime. Sadece sporcular için değil, tüm genç profesyoneller için harika bir örnek Cenk'in çizgisi. Ve ben milli takım kaptanının böyle bir karakter olmasını çok isterdim doğrusu.

Bant için tek kriterin deneyim olduğunu düşünmüyorum; Porto 18'inde Neves'e, Atletico 20'sinde Torres'e verdi bandı. Bizim ulusal takımın kaptanlığını Euro 2020 elemelerinden başlayarak Cenk'e vermek de son derece doğru bir davranış olacaktır bence.

Aziz Yıldırım sıkı çalışıyor! Ferit Şahenk ve Murat Ülker…

RACON KESEN DEĞİL GÜLÜMSEYEN BİR ADAM

1- Son yıllarda bant verdiğimiz profilin çok dışında, racon kesen değil gülümseyen bir adam. Milli takımı bir nefret merkezi olmaktan çıkarıp, sempati merkezi olmaya dönüştürmeye aday.

2- Gelişimi durmayan bir sporcu. Yabancı sınırından şikâyetlenmektense çalışıyor, rekabet ediyor. Türk sporculara daha iyi bir örnek olamaz.

3- Ona bant vererek abi-kardeşlik müessesesini güçlendirmektense, karşılıklı saygıya yatırım yaparız. Futbolun siyasetinde güçlü bir profil değil, sahada güçlü profil hak eder kaptanlığı.

4- Milli takıma bir gurbetçi oyuncu da kaptanlık yapabilir pekala. Delikanlılık, adamlık gibi içi boş laflar edenlerin yerine, “Yazın Amerika'da özel hocayla çalıştım” diyenler yapsın bu işi.

Dünya Kupası'na gideriz-gidemeyiz ayrı konu. Ama Euro 2020 elemeleriyle birlikte başlayacak yeni dönemde umarım yepyeni, sempatik, mutlu bir milli takım izleriz hepimiz. Cenk de çok yakışır bence bu yeni dönemin liderliğine…

Yorumlar